Κατοχύρωσε πατέντα για smartphone με 4-edge οθόνη

55


Η Xiaomi μας έχει συνηθίσει σε σχεδιαστικές καινοτομίες (βλ. Xiaomi Mi MIX), επομένως, δεν μας προκαλεί ιδιαίτερα μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι πειραματίζεται με μια full screen οθόνη που “χάνεται” και στις τέσσερις πλευρές της συσκευής.

Η σχετική πατέντα κατοχυρώθηκε στην εταιρεία στις 5 Φεβρουαρίου 2019 στο παγκόσμιο γραφείο ευρεσιτεχνειών (WIPO – World Intellectual Property Office) και “ανακαλύφθηκε” για μια ακόμα φορά από την ολλανδική ιστοσελίδα LetsGoDigital που δημιούργησε τα δικά της renders βασισμένη σε αυτήν.

Η καινοτομία βρίσκεται στην οθόνη του, η οποία κυρτώνει και στις 4 πλευρές, σε αντίθεση π.χ. με τις αντίστοιχες κυρτές οθόνες των Samsung Galaxy S που κυρτώνουν μόνο προς την αριστερή και δεξιά πλευρά. Λογικά, ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων κρύβεται από κάτω, αλλά δεν έχουμε ιδέα που βρίσκεται η εμπρόσθια κάμερα (αν υπάρχει). Στο πίσω μέρος έχουμε διπλή κάμερα και στο κάτω μέρος μόνο την υποδοχή USB Type-C. Ακόμη, δεν διακρίνουμε πουθενά φυσικά κουμπιά (home/power button και volume buttons) ούτε υποδοχή 3.5mm για ακουστικά.

Σίγουρα είναι μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση, αλλά από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με πατέντα δεν σημαίνει ότι θα υλοποιηθεί κιόλας.

[via]



Πηγή