Κερδίζει το «Όσκαρ» των AV-TEST για την ταχύτητα και απόδοση του

1


Μια νέα αξιολόγηση από τον ανεξάρτητο οργανισμό δοκιμών AV-TEST απένειμε στo Kaspersky VPN το πιστοποιητικό “Εγκεκριμένο (Approved)”, επιβεβαιώνοντας την αποτελεσματικότητά του ως κορυφαίου παρόχου γρήγορης και ασφαλούς συνδεσιμότητας σε πολλαπλές συσκευές και πλατφόρμες. Το Kaspersky VPN έχει επιτύχει αξιοσημείωτη βελτίωση, ξεπερνώντας τις παραμέτρους απόδοσης που το ίδιο είχε επιτύχει το 2022. Τα αποτελέσματα των δοκιμών αποκαλύπτουν μια εκπληκτική βελτίωση της τάξης του 355% στις ταχύτητες μεταφόρτωσης για συνδέσεις στο εξωτερικό, αναδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα της πλατφόρμας. Επιπλέον, το εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυο VPN server της Kaspersky αναγνωρίστηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα στον κλάδο. Το AV-TEST υπογράμμισε επίσης τον εκτενή κατάλογο πρωτοκόλλων του Kaspersky VPN, συμπεριλαμβανομένων των WireGuard, OpenVPN και Catapult Hydra, επιτρέποντας στους χρήστες να προσαρμόσουν την εμπειρία τους στο VPN.

AV-TEST διεξάγουν ετησίως πολλαπλές δοκιμές για την αξιολόγηση των συνολικών επιδόσεων των προϊόντων VPN. Οι βασικοί τομείς εστίασης περιλαμβάνουν τη σταθερότητα της σύνδεσης, το επίπεδο απόδοσης, την ανθεκτικότητα των πρωτοκόλλων κρυπτογράφησης και την αποτελεσματικότητα στη διατήρηση της ανωνυμίας των χρηστών. Αυτές οι δοκιμές σχεδιάστηκαν για να αναπαράγουν τις συνθήκες που βιώνει ένας τυπικός χρήστης, διατηρώντας τη συνέπεια με τις αξιολογήσεις που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών, το Kaspersky VPN ενίσχυσε την υποστήριξη για τη σταθερότητα της σύνδεσης και τις επιδόσεις υψηλής ταχύτητας. Σε σύγκριση με παρόμοια αποτελέσματα δοκιμών το 2022, η ταχύτητα μεταφόρτωσης αυξήθηκε κατακόρυφα (κατά 355%) και η καθυστέρηση βελτιώθηκε κατά 3% για τις συνδέσεις στο εξωτερικό. Όσον αφορά τις τοπικές συνδέσεις, η καθυστέρηση μειώθηκε κατά 24%, η ταχύτητα μεταφόρτωσης βελτιώθηκε κατά 23% και η ταχύτητα λήψης κατά 32%. Σε αυτήν τη δοκιμή, το AV-TEST ξεχώρισε το Kaspersky VPN για την παροχή ισχυρών δυνατοτήτων streaming και torrenting, διατηρώντας τις επιδόσεις κοντά στις τιμές αναφοράς των non-VPN.

Το AV-TEST ανέδειξε επίσης το εκτεταμένο δίκτυο server του Kaspersky VPN ως ένα από τα μεγαλύτερα στην αγορά. Το Kaspersky VPN παρέχει στους χρήστες 83 χώρες και 102 τοποθεσίες server σε όλο τον κόσμο διαθέσιμες για σύνδεση. Το ευρύ φάσμα τοποθεσιών επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόσουν τη χρήση του VPN για διάφορα σενάρια και η λειτουργία Double VPN[1] παρέχει απρόσκοπτη ψηφιακή εμπειρία εκτός από ένα ενισχυμένο επίπεδο προστασίας της ιδιωτικότητας των προσωπικών δεδομένων. Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, το AV-TEST αναγνώρισε επίσης τις ισχυρές λειτουργίες πρόληψης διαρροών DNS και IP, καθώς και ένα αξιόπιστο Kill Switch. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά ενισχύουν το επίπεδο απορρήτου για τα ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών σε συσκευές Windows, Mac, iOS και Android.

Μια άλλη αξιοσημείωτη ενημέρωση είναι ο διευρυμένος κατάλογος των υποστηριζόμενων πρωτοκόλλων. Το 2023 η Kaspersky VPN πρόσθεσε δυνατότητα υποστήριξης για το WireGuard, ένα πρωτόκολλο open-source, το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας του προϊόντος. Αυτό δίνει στους χρήστες την ελευθερία να επιλέξουν το πρωτόκολλο που ταιριάζει καλύτερα στις ατομικές τους ανάγκες.

«Τα VPN έχουν γίνει απαραίτητα εργαλεία για τους σύγχρονους χρήστες, εξασφαλίζοντας την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια πολύτιμων προσωπικών δεδομένων. Στόχος μας είναι να παρέχουμε τα καλύτερα VPN για τους χρήστες μας και γνωρίζουμε ότι οι καταναλωτές δίνουν μεγάλη προσοχή στην ταχύτητα και τις επιδόσεις – γι’ αυτό επενδύουμε πολλά στην απρόσκοπτη εμπειρία. Είμαστε περήφανοι που η άριστη ποιότητα των τεχνολογιών μας έχει πιστοποιηθεί από αναγνωρισμένους οργανισμούς δοκιμών, όπως το AVTEST – το οποίο πιστοποίησε το Kaspersky VPN ως κορυφαία λύση. Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι η ανάπτυξη του προϊόντος μας βρίσκεται στον σωστό δρόμο», σχολιάζει η Marina Titova, Vice-President, Consumer Product Marketing της Kaspersky.



Πηγή