Κρατάς ασφαλή τον λογαριασμό σου με τη βοήθεια του WhatsApp

7


Η Facebook ανακοίνωσε τη νέα δυνατότητα Security Checkup για το Instagram που θα καθοδηγεί τους χρήστες σε ορισμένα απαραίτητα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν, εάν ο λογαριασμός τους έχει παραβιαστεί.

Μερικά από τα βήματα περιλαμβάνουν την επαλήθευση της δραστηριότητας σύνδεσης και την ενημέρωση των στοιχείων επικοινωνίας, όπως ο αριθμός τηλεφώνου ή μία εναλλακτική διεύθυνση email.

Καθότι παρατηρείται μία αύξηση στον αριθμό των παραβιασμένων λογαριασμών, η εταιρεία αποφάσισε να κυκλοφορήσει την προκειμένη λειτουργία. Εκτός από την παροχή της δυνατότητας Security Checkup, το Instagram εξέτασε επίσης μερικά διαφορετικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε την παραβίαση του λογαριασμού σας.

Παραδόξως, η ρύθμιση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (two-factor authentication ή 2FA) δεν συμπεριλαμβάνεται στο Security Checkup του Instagram. Ωστόσο, η εταιρεία προτείνει να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα, εάν δεν την έχετε ενεργοποιήσει ήδη. Το 2FA μπορεί να προσφέρει ένα επιπρόσθετο «πέπλο» προστασίας αντί να βασίζεστε μόνο στον κωδικό πρόσβασής σας για τη διατήρηση της ασφάλειας του λογαριασμού σας.

Τέλος, το Instagram θα αναπτύξει επίσης τη δυνατότητα χρήσης του WhatsApp ως μία από τις μεθόδους ασφαλείας κατά την ενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, εκτός από τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου ή τις εφαρμογές όπως το Google Authenticator. Αυτή η ενσωμάτωση έχει απόλυτο νόημα, δεδομένου ότι το Facebook διαθέτει τόσο το WhatsApp όσο και το Instagram. Όταν η εν λόγω λειτουργία γίνει διαθέσιμη για τον λογαριασμό σας, θα έχετε τη δυνατότητα να στείλετε έναν κωδικό στον αριθμό WhatsApp σας.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[Facebook]





Πηγή