«Κωμικά κακή» η απόδοση του Windows 11 σύμφωνα με πρώην μηχανικό της Microsoft

3


Ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα των χρηστών ως προς το Windows 11 είναι οι αυστηρές απαιτήσεις συστήματος που εισήγαγε η Microsoft. Η εταιρεία αιτιολόγησε ότι είχε να κάνει με τη βελτίωση της ασφάλειας του λειτουργικού συστήματος, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το σύστημά σας είναι απολύτως ασφαλές, καθώς ακόμη και το λογότυπο του κατασκευαστή του firmware μπορεί να αποτελέσει απειλή, ενώ οι υποχρεωτικές απαιτήσεις όπως το Secure Boot δεν έχουν καμία πρακτική χρησιμότητα.

Δεδομένου ότι οι επίσημα υποστηριζόμενοι επεξεργαστές ήταν αρκετά σύγχρονοι, οι χρήστες ανέμεναν γενικά αξιοπρεπείς επιδόσεις από τους υπολογιστές τους με Windows 11. Παρόλο που ένας SSD δεν αποτελεί απαίτηση, τα περισσότερα συστήματα διαθέτουν έναν τέτοιο δίσκο στις μέρες μας, καθώς η ίδια η Microsoft είχε υποστηρίξει ότι το Windows 11 είχε σχεδιαστεί για αυτό.

Παρόλα αυτά, οι χρήστες συνεχίζουν να παραπονιούνται ότι ο υπολογιστής τους με Windows δεν είναι αρκετά γρήγορος ακόμα και σε σχετικά ισχυρά συστήματα. Ως εκ τούτου, είναι αρκετοί εκείνοι που καταφεύγουν στο Linux, το οποίο δέχεται μια τεράστια αύξηση της απόδοσης της κρυπτογράφησης AES, ή χρησιμοποιούν βελτιωμένες εκδόσεις του Windows 11, όπως το AtlasOS.

Ο πρώην μηχανικός της Microsoft, Andy Young, είναι ένας από αυτούς που παρατήρησαν την αργή και γεμάτη καθυστερήσεις φύση του Windows 11 και αποφάσισαν να «κράξουν» την εταιρεία. Ο Young σημειώνει ότι έχει ένα PC με επεξεργαστή Intel Core i9 αξίας 1.600 δολαρίων με 128 GB μνήμη RAM και παρόλα αυτά η απόδοση του μενού Start είναι “κωμικά κακή“.

Ο Young διευκρίνισε αργότερα ότι δεν μισεί το Windows, καθώς είχε βοηθήσει στην κατασκευή τμημάτων του κατά τη διάρκεια της θητείας του στην εταιρεία. Ωστόσο, πιστεύει ότι το Windows 11 στην τρέχουσα κατάστασή του είναι ημιτελές.

Ένας από τους λόγους αυτής της απόδοσης μπορεί να έχει να κάνει με τις διαφημίσεις και τις προωθητικές ενέργειες που έχει το Windows 11 μέσω της ενότητας Recommended, γι’ αυτό η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει ένα ξεχωριστό κουμπί γι’ αυτήν την ενότητα.

Όπως και να ‘χει, το Windows 11 δεν φαίνεται να έχει δικαιώσει μέχρι στιγμής τη Microsoft και τους χρήστες, τουλάχιστον όχι στον βαθμό που περίμεναν.



Πηγή