Λανσάρει νέα ενότητα news για κάλυψη ειδήσεων από έγκυρες πηγές

15


Αναγνωρίζοντας ότι το YouTube αποτελεί πηγή ενημέρωσης για εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, η Google προχωρά στο λανσάρισμα μιας νέας κατηγορίας ειδικά αφιερωμένης στην ειδησεογραφία που θα περιλαμβάνει θεωρητικά διασταυρωμένες ειδήσεις από έγκυρες πηγές σε μια (ακόμη) προσπάθεια να καταπολεμηθεί η διασπορά ψευδών και παραπλανητικών ειδήσεων.

Η ενότητα news θα εμφανίζεται κάτω από το video που αναπαράγεται την δεδομένη στιγμή και θα περιλαμβάνει ειδήσεις ποικίλης θεματολογίας, συμπεριλαμβανομένων videos on demand, livestreams, podcasts και Shorts, με κάλυψη του ίδιου θέματος από πολλές πηγές για πιο σφαιρική και ολοκληρωμένη ενημέρωση.

Η εταιρεία επέλεξε ένα video σχετικά με τις πλημμύρες στο Πακιστάν, όπως μπορείτε να δείτε και παραπάνω. Μόλις ο χρήστης διαλέξει να παρακολουθήσει ένα video για το θέμα, τότε από κάτω θα δει προτάσεις για εναλλακτική κάλυψη της είδησης στα προαναφερθέντα formats.

Το λανσάρισμα της νέας ενότητας γίνεται πρώτα στις mobile εκδόσεις της υπηρεσίας σε 40 χώρες, ενώ αργότερα θα επεκταθεί στην web έκδοση και στις εφαρμογές του YouTube για τηλεοράσεις.

[YouTube]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή