Λύθηκε το πρόβλημα αναβάθμισης σε Windows 11 για ορισμένους χρήστες

1


Η Microsoft έχει άρει επίσημα μια αναστολή συμβατότητας που κράτησε για 29 μήνες και η οποία εμπόδιζε ορισμένους υπολογιστές με Windows 10 να αναβαθμιστούν σε Windows 11.

Πριν από την ανακοίνωση του τερματισμού της υποστήριξης του Windows 10, η Microsoft είχε θέσει σε εφαρμογή μια αναστολή συμβατότητας για τους χρήστες Windows 10 που τους εμπόδιζε να αναβαθμίσουν σε Windows 11. Το πρόβλημα εντοπίστηκε σε συγκεκριμένους drivers για την τεχνολογία Intel Smart Sound Technology και σύμφωνα με αναφορές αυτοί οι drivers προκαλούσαν την εμφάνιση της περίφημης bluescreen στο Windows 11. Η λύση που σκέφτηκε τότε η Microsoft ήταν να εμποδίσει τη μετάβαση στο Windows 11 αλλά αυτό αλλάζει άμεσα.

Η Microsoft ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της ότι έχει άρει την αναστολή συμβατότητας, καθώς έχει επιλύσει το πρόβλημα, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες Windows 10 που είχαν περιορισμούς μπορούν πλέον απλά να ανοίξουν το Windows Update, να ελέγξουν για ενημερώσεις, να τις κατεβάσουν και να τις εγκαταστήσουν. Αφού ολοκληρωθεί αυτό, θα πρέπει να περιμένουν 48 ώρες και στη συνέχεια αναμένεται να εμφανιστεί μια πρόταση για αναβάθμιση σε Windows 11.

Όπως αναφέρει η Microsoft:

Μόνο συσκευές με επεξεργαστές Intel 11th Gen Core και έκδοση driver Intel SST 10.29.0.5152 ή 10.30.0.5152 επηρεάζονται από αυτό το πρόβλημα. Οι συσκευές που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να εγκαταστήσουν νεότερες εκδόσεις των drivers του Intel SST Audio Controller πριν από την ενημέρωση σε Windows 11. Το πρόβλημα επιλύεται με την ενημέρωση των drivers Intel Smart Sound Technology στην έκδοση 10.30.00.5714 και μεταγενέστερη ή 10.29.00.5714 και μεταγενέστερη.

[Microsoft]



Πηγή