Μετά τις φωτογραφίες, σειρά παίρνουν τα videos με επιλογή HD

4


Πριν από μερικές ημέρες η ομάδα ανάπτυξης του WhatsApp ανακοίνωσε επίσημα τη δυνατότητα αποστολής φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης μέσα από την υπηρεσία και τώρα επανέρχεται με το αντίστοιχο για τα videos. Μην περιμένετε, βέβαια, πως θα στέλνετε videos 1080p ή 4K, αλλά σαφέστατα τα 720p που υποστηρίζει πλέον το WhatsApp είναι μια καλή αναβάθμιση από τη standard ανάλυση των 480p.

Όπως και στην περίπτωση των φωτογραφιών, έτσι και στα videos η επιλογή ανάλυσης θα εμφανίζεται στους χρήστες αφότου διαλέξουν αυτό που θέλουν να μοιραστούν με τους φίλους τους πατώντας στο κουμπί HD. Εκεί υπάρχει η standard ανάλυση (480p) και η επιλογή 720p, με τον παραλήπτη να ενημερώνεται για την υψηλότερη ανάλυση χάριν στο watermark “HD” που θα συνοδεύει το video.

Εξυπακούεται ότι η υψηλότερη ανάλυση μεταφράζεται σε μεγαλύτερο όγκο για το αρχείο, κάτι σημαντικό για όσους στέλνουν περιεχόμενο μέσω του πακέτου των δεδομένων τους. Παρόλα αυτά, ο επικεφαλής του WhatsApp, Will Cathcart σημειώνει πως οι επιλογές HD για τις φωτογραφίες και τα videos ήταν από τα ζητούμενα της κοινότητας εδώ και πολλά χρόνια.

Το λανσάρισμα των HD φωτογραφιών και videos γίνεται σταδιακά για συσκευές Android και iOS, επομένως, ενδέχεται να μην σας έχουν εμφανιστεί οι επιλογές μέχρι στιγμής. Υπενθυμίζουμε ότι και αυτά τα αρχεία προστατεύονται από την end-to-end κρυπτογράφηση της υπηρεσίας.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή