Μεταγλώττιση των YouTube videos με την βοήθεια του AI

20


Η Google ετοιμάζει ακόμη ένα εργαλείο που θα βρουν ιδιαίτερα χρήσιμο όσοι δημιουργούν περιεχόμενο για το YouTube, καθώς σκοπεύει να επεκταθεί πέρα από την αυτόματη προσθήκη υπότιτλων. Στο πλαίσιο της VidCon, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί δοκιμές για το Aloud, ένα νέο AI εργαλείο που θα μεταγλωττίζει αυτόματα τα videos σε άλλες γλώσσες!

Το Aloud αναπτύσσεται από το τμήμα Area 120 της Google, με τους δημιουργούς να υπόσχονται ποιοτικές μεταγλωττίσεις μέσα σε μόλις λίγα λεπτά με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η διαδικασία ξεκινά με την μεταγραφή του ηχητικού σε κείμενο, το οποίο μπορεί να ελέγξει ο δημιουργός για να διορθώσει τυχόν ατέλειες, ενώ προσφέρει επιλογές για διαφορετικές φωνές αφήγησης. Στόχος, μάλιστα, είναι να το διαθέτουν εντελώς δωρεάν στους δημιουργούς.

Αυτήν την περίοδο πραγματοποιούνται δοκιμές του Aloud με εκατοντάδες δημιουργούς και για την ώρα υποστηρίζεται η μεταγλώττιση από τα Αγγλικά στα Ισπανικά και τα Πορτογαλικά, αλλά σύντομα θα προστεθούν ακόμη περισσότερες γλώσσες. Από την πλευρά του χρήστη, τα videos που θα γίνονται διαθέσιμα σε διαφορετικά dubs, θα περιλαμβάνουν τον διακόπτη “Audio track” στις ρυθμίσεις τους και πατώντας εκεί θα βρίσκεις τις μεταγλωττισμένες εκδόσεις τους.

Σε ακόμα πιο μεταγενέστερη φάση, η ομάδα ανάπτυξης του Aloud φιλοδοξεί να προσφέρει μεταγλωττίσεις με την φωνή του δημιουργού!

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή