Με τιτάνιο και πολύ λεπτότερα bezels για την οθόνη

16


Έχουμε μπροστά μας σχεδόν 40-45 ημέρες μέχρι να πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της σειράς iPhone 15, αλλά ήδη έχουν αρχίσει να έρχονται στη δημοσιότητα αρκετά στοιχεία για τα χαρακτηριστικά της νέας γενιάς που δυστυχώς φαίνεται ότι θα καθυστερήσει λίγο παραπάνω από το συνηθισμένο να φτάσει στα χέρια των καταναλωτών.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του δικτύου Bloomberg, τα μοντέλα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max θα διαθέτουν μια νέα τεχνολογία αναφορικά με την οθόνη τους, η οποία ονομάζεται LIPO (Low-Injection Pressure Overmolding) που θα επιτρέψει να μικρύνουν ακόμη περισσότερο τα περιθώρια (bezels) σε μόλις 1.5mm αντί 2.2mm του iPhone 14 Pro. Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη από την Apple από τότε που κυκλοφόρησε η γενιά Apple Watch Series 7, όμως αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα την δούμε στα iPhone και ενδεχομένως στα νέα iPad Pro. Σε ό,τι αφορά τα απλά μοντέλα (iPhone 15 και iPhone 15 Plus) αναμένονται κανονικά με το Dynamic Island, αλλά για μια ακόμη φορά ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης εικόνας 120Hz ProMotion θα παραμείνει αποκλειστικός στα Pro μοντέλα.

Η δεύτερη σημαντική αλλαγή που περιμένει ο Gurman στα μοντέλα Pro είναι η χρήση περιγράμματος από τιτάνιο αντί του σημερινού ανοξείδωτου ατσαλιού, με το τιτάνιο να είναι σημαντικά πιο ανθεκτικό και ελαφρύ. Για τις κάμερες αναφέρει ότι θα προστεθούν περισκοπικοί φακοί με 6x οπτικό zoom αποκλειστικά στα iPhone 15 Pro Max, ενώ ο επεξεργαστής θα είναι A17 (3nm της TSMC) για τα Pro και Pro Max, και A16 για τα απλά μοντέλα.

Τέλος, ο Gurman εκτιμά πως η Apple θα υιοθετήσει ένα νέο περίβλημα που θα καταστήσει ευκολότερη την επισκευή και φυσικά θα δούμε την υποδοχή USB-C να αντικαθιστά το Lightning σε όλα τα μοντέλα αναγκαστικά λόγω της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή