Μια νέα έξυπνη οθόνη με έμφαση στην ασφάλεια και την ιδιωτικότητα

6


Εκτός από τα νέα Pixel 3a και Pixel 3a XL, η Google παρουσίασε και ακόμα μία συσκευή στην εναρκτήρια ομιλία της για το συνέδριο Google I/O 2019. Πρόκειται για το Google Nest Hub Max, μια έξυπνη οθόνη με έντονη την ενσωμάτωση του ψηφιακού βοηθού Google Assistant.

Το Google Nest Hub Max διαθέτει οθόνη 10” ανάλυσης 1280 x 800, κάμερα 6.5MP με φακό 127°, σύστημα ηχείων με 2x 18mm tweeters 10W και 1x subwoofer 30W, μικρόφωνα, αισθητήρα φωτός, WiFi 802.11ac, Bluetooth 5.0 και ενσωματωμένο Chromecast.

Χάριν στην κάμερα του, το Nest Hub Max μπορεί να αναγνωρίζει τις χειρονομίες του χρήστη για την εκτέλεση διάφορων ενεργειών όπως παύση της αναπαραγωγής περιεχομένου. Επίσης, στη λειτουργία αναγνώρισης φωνής Voice Match προστίθεται και το Face Match, με τη συσκευή να αναγνωρίζει το πρόσωπο του κάθε χρήστη ξεχωριστά και την πληροφορία αυτή να αποθηκεύεται και να επεξεργάζεται αποκλειστικά στη συσκευή.

Μόλις ο χρήστης πλησιάσει το Nest Hub Max, η κάμερα θα τον αναγνωρίσει για να του εμφανίσει προσωπικές πληροφορίες που δεν θα είναι διαθέσιμες σε άλλον χρήστη. Για να καταλάβετε ότι η κάμερα βρίσκεται σε λειτουργία, έχει τοποθετηθεί ένα πράσινο λαμπάκι δίπλα της και τίποτα δεν θα καταγράφεται ή θα αναπαράγεται εάν δεν έχει δώσει προηγουμένως τη συγκατάθεση του ο χρήστης. Επιπλέον, υπάρχει και ένα ξεχωριστό κουμπί που το πατάς για να απενεργοποιήσεις τόσο την κάμερα, όσο και το μικρόφωνο.

Το Google Nest Hub Max θα κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι σε τιμή $229 στις ΗΠΑ.



Πηγή