Μια πιο προσωπική εμπειρία χρήσης και σύστημα πλοήγησης με μόνο σύμμαχο την κάμερα του smartphone

28


Σειρά να δούμε και τα νέα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας Google Maps, όπως αυτά αποκαλύφθηκαν στο συνέδριο Google I/O 2018. Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι η εταιρεία θέλει να προσφέρει πολλά περισσότερα από μια υπηρεσία χαρτών και πλοήγησης, και τώρα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει άλματα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η καρτέλα Explore επανασχεδιάζεται και πλέον θα εμφανίζει οτιδήποτε καινούργιο και ενδιαφέρον μπορεί να υπάρχει κοντά στην περιοχή όπου βρίσκεται ο χρήστη, όπως εστιατόρια, εκδηλώσεις, μνημεία κ.ά. Ακόμη, θα συμπεριλαμβάνονται trending lists με διάφορες θεματολογίες, οι οποίες θα καταρτίζονται με υλικό από τοπικούς ειδικούς και με βάση τις προτιμήσεις/ενδιαφέροντα του χρήστη.

Η δραστηριότητα του χρήστη θα καταγράφεται έτσι ώστε να έχει ένα ιστορικό των επισκέψεων του σε κάθε μέρος, ενώ παράλληλα θα συλλέγονται πληροφορίες χρήσιμες για τον αλγόριθμο που αποφασίζει τι θα του προτείνει. Φυσικά, οι λίστες αυτές θα μεταβάλλονται τακτικά, ανάλογα με τις συνήθειες του χρήστη.

 

 

Επιπλέον, διευκολύνεται η δυνατότητα οργάνωσης μιας δραστηριότητας με άλλους χρήστες. Με παρατεταμένο κράτημα επάνω στα μέρη που τον ενδιαφέρον, ο χρήστης μπορεί να τα προσθέσει σε μια λίστα που μοιράζεται με άλλους χρήστες. Στη λίστα αυτή μπορούν να συνεισφέρουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, προσθέτοντας νέα μέρη και ψηφίζοντας για αυτά.

Συνεχίζουμε με την καρτέλα For You, η οποία θα βοηθά τον χρήστη να παραμένει ενημερωμένος για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή όπου βρίσκεται και θα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει τις δραστηριότητες που θέλει να πραγματοποιήσει (π.χ. επίσκεψη σε κάποιο εστιατόριο).

Κερασάκι στην τούρτα για το Google Maps αποτελεί το σύστημα VPS (Visual Positioning System). Ο χρήστης ενεργοποιεί την κάμερα του smartphone και κοιτάζοντας μέσα από αυτήν μπορεί να βρει εύκολα τον δρόμο του, ακολουθώντας τα βελάκια πλοήγησης που του εμφανίζονται στην οθόνη του σε πραγματικό χρόνο, μαζί με άλλες πληροφορίες για τον περιβάλλοντα χώρο.

Όλα τα παραπάνω θα τα δούμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες στην υπηρεσία Google Maps.



Πηγή