Μια υπηρεσία messaging που σε χρεώνει για κάθε χαρακτήρα του μηνύματος σου

5


Expensive Chat

Πως θα σας φαινόταν αν χρεωνόσασταν για κάθε χαρακτήρα που γράφετε σε υπηρεσίες messaging; Θα συνεχίζατε να “βομβαρδίζετε” τους φίλους σας ασταμάτητα με μηνύματα ή θα περιορίζατε τη δράση σας στα απολύτως βασικά; Αυτά τα ερωτήματα καλείται να απαντήσει ο Marc Köhlbrugge με την υπηρεσία Expensive Chat, την οποία χαρακτηρίζει ως κοινωνικό πείραμα.

Το Expensive Chat χρεώνει τον χρήστη με ένα σεντ για κάθε χαρακτήρα που γράφει, με τις πληρωμές να γίνονται μέσω Stripe ή μέσω χρεωστικών/πιστωτικών καρτών. Στην ιστοσελίδα έχει αναρτηθεί και πίνακας με τους χρήστες που έχουν ξοδέψει τα περισσότερα. Όπως ήταν αναμενόμενο, υπάρχουν επαγγελματίες και εταιρείες που βλέπουν αυτή την web εφαρμογή ως μια ενδιαφέρουσα πλατφόρμα για να διαφημιστούν.

Ο δημιουργός παραδέχεται, πάντως, ότι εκτός από κοινωνικό πείραμα, το Expensive Chat θα μπορούσε να του αποφέρει και ένα μικρό κέρδος από τον ντόρο που θα προκαλέσει. Επιπλέον, πιστεύει ότι ίσως θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πραγματική υπηρεσία messaging για διάφορες χρήσεις, όπως για διαφημίσεις ή για συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ. Θα δεχόσασταν μια τέτοια υπηρεσία messaging στην καθημερινότητα σας;

[via]



Πηγή