Μια value-for-money οθόνη για επαγγελματίες δημιουργούς

0


Σίγουρα η επιλογή μίας οθόνης υψηλής ποιότητας με μεγάλη χρωματική ακρίβεια για επεξεργασία εικόνας και βίντεο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για να μπορέσει να κάνει κάποια σε αυτό τον τομέα τη διαφορά, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή. Η ViewSonic είναι μία εταιρεία που έχει καταφέρει να ενσωματώσει στην ColorPro VP2776 κάθε υψηλή τεχνολογία που είναι διαθέσιμη. Αυτή η οθόνη 27 ιντσών προσφέρει κάλυψη 98% του DCI-P3, εργοστασιακή βαθμονόμηση χρωμάτων, HDR, υψηλό ρυθμό ανανέωσης 165 Hz, συνδεσιμότητα USB Type-C με Power Delivery, περιστροφικό διακόπτη τηλεχειρισμού, όπως και αποσπώμενο κάλυμμα σκίασης.

Βασικά χαρακτηριστικά

Το πιο σημαντικό είναι ότι η ColorPro VP2776 λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη της τη χρωματική κάλυψη και την ακρίβεια. Πιο συγκεκριμένα, καλύπτει το 100% του sRGB, το 100% του Rec 709 και το 98% του DCI-P3, ενώ κάθε οθόνη είναι εργοστασιακά βαθμονομημένη με ακρίβεια Delta-E <2. Πέρα από αυτό, η δυνατότητα Uniformity Correction της ViewSonic υπόσχεται να μειώσει τη διακύμανση φωτεινότητας σε λιγότερο από 5% κατά μήκος ολόκληρου του πάνελ, εξαλείφοντας με αυτό τον τρόπο τυχόν εμφανή φωτεινά σημεία. Η συνολική μέγιστη φωτεινότητα 400cd/m2 είναι αρκετή για να της δώσει την πιστοποίηση DisplayHDR 400, ενώ η τεχνολογία οθόνης Nano IPS LCD ενσωματώνει ένα επιπλέον στρώμα νανοσωματιδίων οπίσθιου φωτισμού, για να αυξήσει τη χρωματική γκάμα της οθόνης. Επιπρόσθετα, η VP2776 φέρει USB Type-C με δυνατότητα μεταφοράς ισχύος 90W σε συνδεδεμένο laptop. Ο γρήγορος ρυθμός ανανέωσης 165 Hz θα ενθουσιάσεις τους gamers και τους video editors που εργάζονται με πλάνα υψηλής ταχύτητας καρέ. Οι βιντεογράφοι είναι σίγουρο ότι θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα και την εγγενή ανάλυση 2560×1440.

Η ColorPro VP2776 όμως δεν είναι μία απλή οθόνη. Το ColorPro Wheel που διαθέτει μπορεί όχι μόνο να προσαρμόσει εύκολα τις ρυθμίσεις οθόνης, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ένας πολύ εύχρηστος, clickable, περιστροφικός διακόπτης τηλεχειρισμού, συμβατός με software όπως, Adobe Creative Suite και Capture One.

Σχεδίαση και χειρισμός

Η VP2776 φέρει απλή σχεδίαση με βάση και κατακόρυφο στήριγμα όρθιας θέσης εξ΄ ολοκλήρου κατασκευασμένα από μέταλλο. Η συνολική του ευελιξία είναι μοναδική, αφού επιτρέπει ρύθμιση ύψους 130 mm, περιστροφή 120ο, κλίση -3ο / +21ο και στροφή -90ο / +90ο. Η εργονομία όμως της ColorPro VP2776 δεν περιορίζεται μόνο στη βάση της. Στο πίσω μέρος της οθόνης βρίσκεται μία λωρίδα φωτός LED, έτσι ώστε αν τοποθετηθεί μπροστά από ένα λευκό τοίχο να βοηθά στη μείωση της αντανάκλασης, όταν εργάζεστε σε ένα περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό. Αντίθετα, αν εργάζεστε σε ένα περιβάλλον με έντονο φωτισμό, η ViewSonic έχει φροντίσει να συμπεριλάβει ένα απλό, αναδιπλούμενο, αποτελεσματικό κάλυμμα, το οποίο προσαρμόζεται εύκολα στην οθόνη με τη βοήθεια ενσωματωμένων μαγνητών.

Το αστεράκι της VP2776 είναι το ColorPro Wheel, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πλοήγηση στις ρυθμίσεις OSD και στις ρυθμίσεις μενού της οθόνης. Ακόμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις στις εφαρμογές Adobe Creative Suite και Capture One. Το ColorPro Wheel μπορεί επίσης να βοηθήσει και στη βαθμονόμηση της ίδιας της οθόνης. Ένας ενσωματωμένος αισθητήρας χρώματος λειτουργεί ως τυπικός βαθμονομητής οθόνης. Έτσι, ακουμπώντας απλά το ColorPro Wheel στην επιφάνεια της οθόνης μπορεί να ανιχνεύσει την ακρίβεια χρώματος.

Απόδοση

Η εγγενής ανάλυση 2560 x 1440 παράγει γραμμές εργαλείων και εικονίδια βέλτιστου μεγέθους σε μία οθόνη 27 ιντσών χωρίς να απαιτείται scaling, ενώ ο μικρότερος συνολικός αριθμός pixel κάνει πολύ πιο εύκολη την ομαλή λειτουργία της κάρτας γραφικών. Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά βέβαια για μία τέτοιου τύπου οθόνη είναι η χρωματική ακρίβεια, η φωτεινότητα, η ζωντάνια και η αντίθεση στα οποία η VP2776 υπερέχει. Βάλτε την οθόνη στην προκαθορισμένη ρύθμιση DCI-P3 και τα χρώματα θα αρχίσουν να “κελαηδάνε”. Εάν μάλιστα αυξήσετε έως και 100% τη μέγιστη φωτεινότητα 400 cd/m2 η εικόνα γίνεται εύκολα ορατή ακόμα και κάτω από τον πιο σκληρό περιβαλλοντικό φωτισμό.

Συμπέρασμα

Η ViewSonic ColorPro VP2776 είναι απλά η καλύτερη οθόνη για creators που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά. Η χρωματική της ακρίβεια είναι τέλεια, ενώ η κάλυψη χρωματικού χώρου είναι επίσης εξαιρετική (αν και εφόσον δεν εργάζεστε σε Adobe RGB). Είναι λίγο κρίμα που για να έχετε καλύτερη ομοιομορφία χρώματος θα πρέπει να ενεργοποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο τη λειτουργία Uniformity Correction, αλλά μόλις αυτή ενεργοποιηθεί θα ανακαλύψετε ότι η ColorPro VP2776 υπερέχει και σε αυτές τις μετρήσεις απόδοσης. Εκτιμήσαμε επίσης τις ιδιαίτερες προσθήκες της οθόνης που περιλαμβάνουν USB-C με Power Delivery, τον καινοτόμο, ενσωματωμένο οπίσθιο φωτισμό περιβάλλοντος για μείωση της καταπόνησης των ματιών, το κομψό, μαγνητικό κάλυμμα και το υπέροχα ευέλικτο ColorPro Wheel.

Για τους επαγγελματίες δημιουργούς που απαιτούν την καλύτερη ποιότητα εικόνας και που θα βρουν ιδιαίτερα χρήσιμες τις εξτρά δυνατότητες της οθόνης, η VP2776 είναι το απόλυτο value-for-money. Τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα!

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Μέγεθος οθόνης

27 ίντσες

Ανάλυση

2560 x 1440

Τύπος panel

IPS

Αναλογία διαστάσεων

16:9 (Widescreen)

Ρυθμός ανανέωσης

165 Hz

Χρόνος απόκρισης

3 ms

Φωτεινότητα

400 cd/m2

Αναλογία αντίθεσης

1000:1

Χρώματα

1,07 δις

Πυκνότητα pixel

109 ppi

Panel bit depth

10-bit

Κάλυψη χρωματικών χώρων

100% sRGB, 100% Rec 709, 98% DCI-P3

Θύρες

HDMI x2, USB-C (DP Alt Mode), DisplayPort

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή