Μπλοκάρει τους…ad blockers και δεν παίζει τα videos!

21


Η καταπολέμηση των ad blockers μπαίνει ξανά στο επίκεντρο των προσπαθειών της Google να περιορίσει τη ζημιά που προκαλούν στους διαφημιστές και φυσικά στην τσέπη της, καθώς δεν είναι λίγοι οι χρήστες παγκοσμίως που επιλέγουν τέτοιες λύσεις για να γλιτώνουν από τις διαφημίσεις. Σίγουρα είναι ενοχλητικές για τον μέσο χρήστη, αλλά ταυτόχρονα είναι απαραίτητες για να βγάζουν κάποια έσοδα οι δημιουργοί περιεχομένου, οι ιστοσελίδες και φυσικά οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

Τις τελευταίες ημέρες ορισμένοι χρήστες της πλατφόρμας Reddit αναφέρουν πως επιχειρούν να δουν videos στο YouTube σε συσκευές με εγκατεστημένο ad blocker, αλλά τους εμφανίζεται μήνυμα πως δεν μπορεί να ξεκινήσει η αναπαραγωγή έως ότου απενεργοποιήσουν τον ad blocker τους! Από τον θόρυβο που σήκωσαν οι συγκεκριμένες αναφορές, η ομάδα του YouTube αναγκάστηκε να επιβεβαιώσει πως όντως έχει τεθεί σε εφαρμογή το νέο μέτρο κατά των ad blockers στην υπηρεσία και στο screenshot που ακολουθεί βλέπουμε ξεκάθαρα πως η εταιρεία παρακινεί τους χρήστες να γίνουν μέλη του συνδρομητικού YouTube Premium εάν δεν θέλουν να βλέπουν διαφημίσεις.

Περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις από τους χρήστες μέσα στις επόμενες εβδομάδες, εφόσον υιοθετεί οριστικά αυτή η πολιτική μπλοκαρίσματος των…ad blockers, αλλά και να δούμε αν θα καταφέρουν να αυξήσουν τον αριθμό των συνδρομητών YouTube Premium με αυτόν τον τρόπο.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή