Μπλόκαρε πάνω από 1 εκατ. κακόβουλες εφαρμογές μέσα στο 2022

1


Συχνά πυκνά έρχονται στη δημοσιότητα ειδήσεις που αφορούν τον εντοπισμό κακόβουλων εφαρμογών στο κατάστημα Google Play Store, με τους ειδικούς σε θέματα ασφαλείας να παρακινούν τους χρήστες να προχωρήσουν άμεσα σε απεγκατάσταση τους για να προστατευθούν. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι η Google κάθεται με σταυρωμένα χέρια.

Η εταιρεία δημοσίευσε πρόσφατα την ετήσια έκθεση της με θέμα την ασφάλεια και αποκάλυψε πως μέσα στο 2022 κατάφερε να μπλοκάρει 1.43 εκατομμύρια κακόβουλες εφαρμογές ή γενικότερα εφαρμογές που παραβιάζουν τους Όρους Χρήσης του καταστήματος της. Ταυτόχρονα έκλεισε περίπου 173 χιλιάδες λογαριασμούς που εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες, ενώ απέτρεψε ύποπτες συναλλαγές ύψους σχεδόν $2 δισεκατομμυρίων.

Εκτός από τις φανερά κακόβουλες εφαρμογές, η Google αναφέρει πως μπλόκαρε μέσα στα τελευταία τρία χρόνια και περίπου 500,000 εγκεκριμένες εφαρμογές διότι ζητούσαν πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα χωρίς να υφίσταται λόγος. Παράλληλα, πιέζει τους developers να συμμορφωθούν με το πιο πρόσφατο Target API, άρα να αναβαθμίζουν τις παλαιότερες εφαρμογές τους στην τελευταία έκδοση αντί να βασίζονται σε παρωχημένες και πιθανότατα μη ασφαλείς εκδόσεις.

Εξάλλου, η εταιρεία έχει ζητήσει από πέρυσι να ενσωματωθούν στις σελίδες των εφαρμογών αναλυτικές και ευκολοκατανόητες πληροφορίες σχετικά με την διαχείριση των προσωπικών δεδομένων του χρήστη.

[Google]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή