Μυστήριο με την Apple -Το κρυφό αρχείο για το Bitcoin που έχουν όλοι στα Mac τους, πώς να το βρείτε

22


Σε κάθε έκδοση του macOS που έχει κυκλοφορήσει από το 2018, η Apple έχει συμπεριλάβει το αρχικό whitepaper του Bitcoin από τον Satoshi Nakamoto και κανείς δεν γνωρίζει γιατί.

Η αινιγματική ανακάλυψη έγινε πρόσφατα από τον προγραμματιστή και συγγραφέα του waxy.org, Andy Baio, ο οποίος έπεσε πάνω στο αρχείο PDF, ενώ προσπαθούσε να διορθώσει ένα πρόβλημα με τον εκτυπωτή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Baio διαπίστωσε ότι στο βοηθητικό πρόγραμμα MacOS Image Capture, το whitepaper του Bitcoin χρησιμοποιείται ως δείγμα εγγράφου για μια συσκευή που ονομάζεται «Virtual Scanner II», η οποία μπορεί να τροφοδοτεί ή να μην τροφοδοτεί τη λειτουργία Import from iPhone της Apple και είναι είτε κρυμμένη είτε δεν είναι εγκατεστημένη για όλους από προεπιλογή.

Το εν λόγω αρχείο για το Bitcoin
Το εν λόγω αρχείο για το Bitcoin

Ο Baio ανακάλυψε αργότερα ότι δεν ήταν το πρώτο άτομο που βρήκε το έγγραφο Bitcoin ή το «Virtual Scanner II». Μια δημοσίευση της Apple Community από το 2021 διερωτάται για την ύπαρξή του στο macOS.

Δεν είναι γνωστό γιατί η Apple επέλεξε ως δείγμα εγγράφου τη «βίβλο» του Bitcoin του Nakamoto. Υπάρχουν εκτεταμένες εικασίες σχετικά με την ταυτότητα του προγραμματιστή του Bitcoin, γεγονός που ενισχύει το μυστήριο. Σε τι αναφέρεται το «Virtual Scanner II» παραμένει επίσης ασαφές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με μια πηγή που μίλησε στον Baio, κάποιος κατέθεσε το έγγραφο για το Bitcoin στην Apple έναν χρόνο νωρίτερα και η εταιρεία το ανέθεσε στον ίδιο μηχανικό που έβαλε το PDF εκεί αρχικά, αλλά το άτομο αυτό δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, ούτε έχει σχολιάσει το θέμα έκτοτε.

Το μυστήριο συνεχίζεται.

Πώς να δείτε το αρχείο που είναι κρυμμένο στο λειτουργικό της Apple:

Όποιος διαθέτει Mac με λειτουργικό macOS Mojave (10.14.0), ή νεότερη έκδοση, μπορεί να δει το PDF μόνος του, πληκτρολογώντας την ακόλουθη εντολή στο Terminal:

open /System/Library/Image Capture/Devices/VirtualScanner.app/Contents/Resources/simpledoc.pdf

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εάν «τρέχετε» σε macOS 10.14 ή νεότερη έκδοση, το PDF για το Bitcoin των 184 KB θα πρέπει να ανοίξει αμέσως στην Προεπισκόπηση.

Το έγγραφο μπορεί επίσης να εντοπιστεί μέσω του Finder: Πλοηγηθείτε στο Macintosh HD -> System -> Library -> Image Capture -> Devices και, στη συνέχεια, ανοίξτε το φάκελο Contents -> Resources. Το έγγραφο με τίτλο «simpledoc.pdf» θα πρέπει να βρίσκεται εκεί.

Αυτή είναι η «βίβλος» του Bitcoin, που υπάρχει κρυμμένη και στα MacOS:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 



Πηγή