Νέα διαρροή μας δίνει μια καλή εικόνα για τις AI δυνατότητες του iOS 18

0


Υπάρχει πολύς θόρυβος γύρω από τα χαρακτηριστικά Τεχνητής Νοημοσύνης που ακούγεται ότι θα εμφανιστούν με το iOS 18. Παλαιότερα, αναφέρθηκε ότι το πρώτο πακέτο χαρακτηριστικών AI που αναπτύσσονται από την Apple και όχι από τρίτους για το iOS 18, θα εκτελούνται τοπικά στο iPhone.

Ωστόσο, τώρα μια νέα διαρροή αποκαλύπτει πώς οι επιδιώξεις της Apple στον τομέα της AI θα μεταμορφώσουν τις περισσότερες από τις βασικές εφαρμογές της. Σε μια λεπτομερή διαρροή, το Apple Insider αποκάλυψε ότι οι AI-powered αναβαθμίσεις που σχεδιάζει η Apple θα εφαρμοστούν σε όλες τις βασικές εφαρμογές της, συμπεριλαμβανομένων των Safari, Spotlight Search, Siri, Mail και Messages.

Αυτά τα AI-powered χαρακτηριστικά θα αναβαθμίσουν την εμπειρία του χρήστη, διατηρώντας παράλληλα το χαρακτηριστικό για το οποίο υπερηφανέυεται περισσότερο η Apple, δηλαδή την προστασία της ιδιωτικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγάλο γλωσσικό μοντέλο της Apple που ονομάζεται Ajax LLM, θα αναλύει την εισαγωγή κειμένου σε υψηλές ταχύτητες και θα προσφέρει πολλαπλές απαντήσεις που θα κατατάσσονται με βάση την ακρίβεια και τη συνάφεια. Το χαρακτηριστικό του Ajax LLM για την ανάλυση λέξεων-κλειδιών και φράσεων με αστραπιαία ταχύτητα θα αποτελέσει βασικό στοιχείο για την παραγωγή περιλήψεων κειμένου όχι μόνο για το Safari αλλά και για τα Messages.

Επίσης, η επικείμενη αναβάθμιση του Safari browser στο iOS 18 αναμένεται να φέρει μια νέα λειτουργία “έξυπνης αναζήτησης“. Αυτή θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν συνοπτικές περιλήψεις ιστοσελίδων γρήγορα και εύκολα. Το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της Apple παρουσιάζει επίσης αξιοσημείωτη διασύνδεση με τις εφαρμογές, επιτρέποντάς του να αντλεί πληροφορίες από αποθηκευμένες επαφές και ημερολόγια για να διαμορφώνει σωστές απαντήσεις, κάτι που θα ωφελήσει και τη Siri.

Ωστόσο, σημειώστε ότι οι υψηλότερου επιπέδου εργασίες, όπως η δημιουργική παραγωγή κειμένου και η σε βάθος παραγωγή απαντήσεων, θα μπορούσαν ακόμα να βασίζονται σε επεξεργασία που γίνεται στο cloud, γεγονός που ευθυγραμμίζεται με προηγούμενες αναφορές που θέλουν την Apple να συνεργάζεται με τη Google ή τον OpenAI.

Το Apple Insider σημειώνει περαιτέρω ότι η Apple εξακολουθεί να αναπτύσσει τα AI μοντέλα της για να μειώσει την εξάρτηση από την επεξεργασία που βασίζεται στο cloud, δείχνοντας σαφή αφοσίωση στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών. Αυτό θα διασφαλίσει ότι οι ιδιωτικές πληροφορίες των χρηστών θα παραμένουν προστατευμένες. Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει αυτά τα χαρακτηριστικά AI στο συνέδριο WWDC τον προσεχή Ιούνιο.

[via]



Πηγή