Νέα πολιτική κατά των ανάρμοστων «παιδικών» videos

12


Η ομάδα ανάπτυξης του YouTube προειδοποιεί τους δημιουργούς ότι θα ξεκινήσει να καταργεί κανάλια που δημοσιεύουν videos με ανάρμοστο περιεχόμενο για παιδιά από τον επόμενο μήνα.

Η πλατφόρμα του YouTube εδώ και καιρό προσπαθεί να διατηρήσει τα πρότυπα που έχει θέσει σχετικά με το τι θεωρεί αποδεκτό όσον αφορά το περιεχόμενο που απευθύνεται σε παιδιά.

Το αρμόζον περιεχόμενο που επιτρέπει η πλατφόρμα για παιδιά ορίζεται από videos που προωθούν το να είσαι καλός άνθρωπος, εξυμνούν την εκπαίδευση και την παιδεία, καθιερώνουν τη δημιουργικότητα και τη διαφορετικότητα ως τρόπο σκέψης.

Στην αντίπερα όχθη, το περιεχόμενο που αναμένεται να καταργεί θα περιλαμβάνει videos με υπερβολικά προωθητικό χαρακτήρα που εμπεριέχουν παραπλανητικές εκπαιδευτικές θεωρίες, προωθούν κακές συμπεριφορές ή παρουσιάζουν χαρακτήρες με περίεργους ή αμφισβητούμενους τρόπους.

Μάλιστα, υπό το πλαίσιο των νέων πολιτικών της πλατφόρμας, το Youtube για πρώτη φορά απειλεί τους δημιουργούς ότι θα καταργηθούν οι λογαριασμοί τους από το YouTube Partnership Program, εάν δεν συμμορφωθούν με τους κανόνες.

Ο James Beser, director of product manager του YouTube Kids τόνισε:

Ο απώτερος στόχος μας είναι να καλλιεργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για οικογένειες, ενώ ανταμείβουμε έμπιστους δημιουργούς που δημιουργούν υψηλής ποιότητας παιδικό και οικογενειακό περιεχόμενο.

Οι νέοι κανόνες που θεσπίζει η πλατφόρμα αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης αλλαγής της πολιτικής της για τη διατήρηση της ασφάλειας των παιδιών. Τον περασμένο Φεβρουάριο, το YouTube παρουσίασε τη λειτουργία supervised experiences, που ουσιαστικά είναι ένα σύνολο φίλτρων που μπορούν να ορίσουν οι γονείς για να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι παρακολουθούν τα παιδιά τους στην πλατφόρμα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[YouTube]





Πηγή