Νέα πτώση για τον Microsoft Edge, κερδίζει κι άλλο έδαφος ο Safari

6


Ήρθε στη δημοσιότητα η νέα μηνιαία αναφορά της Statcounter για το μερίδιο που κατέχει ο κάθε web browser στην αγορά, με τον Google Chrome να παραμένει φυσικά με άνεση στην κορυφή τόσο στα desktops, όσο και στις mobile συσκευές, με ποσοστά 66.02% και 61.09% αντίστοιχα.

Στη δεύτερη θέση των δύο κατηγοριών βρίσκεται ο Apple Safari, ο οποίος κερδίζει διαρκώς μερίδιο φτάνοντας στο 12.79% στα desktops και στο 27.81% στα mobile, ενώ ο Microsoft Edge και ο Mozilla Firefox εξακολουθούν να καταγράφουν απώλειες (9.91% και 5.59% αντίστοιχα). Την 5αδα στα desktops κλείνει ο Opera browser με 4.02%, αλλά σημειώνοντας άνοδο.

Παρατηρούμε ότι ο Microsoft Edge δεν έχει καταφέρει να πείσει τους χρήστες να τον προτιμήσουν, παρά τις μεγάλες προσπάθειες προώθησης της Microsoft και την ενσωμάτωση των AI εργαλείων (Bing Chat, Bing Image Creator). Από την άλλη, η Opera κερδίζει ποσοστό χάριν στις δικές της AI προσθήκες.

Στη mobile αγορά καταγράφεται μικρή πτώση στον Chrome browser και μικρή άνοδος στον Apple Safari, ενώ κλείνουν την πεντάδα οι Samsung Internet, Opera και UC Browser.

[Statcounter]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή