Νέες βελτιστοποιήσεις αύξησαν την ταχύτητα του σε Mac και Android

0


Η Google συνεχίζει να βελτιώνει τον Chrome browser και φροντίζει τακτικά να προχωρά σε επίσημες ανακοινώσεις προκειμένου να αναδείξει την δουλειά της, μιας και τον τελευταίο καιρό βλέπει τους χρήστες να στρέφονται σε εναλλακτικές λύσεις (π.χ. Microsoft Edge λόγω Bing Chat), χωρίς φυσικά να κινδυνεύει η τεράστια διαφορά απέναντι στους ανταγωνιστές της.

Αυτή τη φορά η ανακοίνωση της εταιρείας αφορά μια σειρά βελτιώσεων που έγιναν στον κώδικα του δημοφιλούς web browser, χάριν τις οποίες οι χρήστες συσκευών Mac και Android θα απολαύσουν πολύ καλύτερη απόδοση, σταθερότητα και ταχύτητα. Οι βελτιώσεις αφορούν την καλύτερη διαχείριση της μνήμης του συστήματος, καθώς και στοχευμένες βελτιστοποιήσεις στην λειτουργικότητα της JavaScript και τους κώδικες HTML και CSS.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Google επάνω στο εργαλείο Apple Speedometer 2.1, η ταχύτητα του Chrome browser σε υπολογιστές Mac αυξήθηκε κατά 10% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Η κατάσταση είναι ακόμα καλύτερη για τις συσκευές Android, μιας και οι μετρήσεις έδειξαν 30% μεγαλύτερη ταχύτητα.

Παρατηρούμε τους τελευταίους μήνες ότι έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην βελτίωση του Chrome browser, ο οποίος εξακολουθεί να κατέχει το 64.8% της παγκόσμιας αγοράς σε όλες τις πλατφόρμες, με τον Apple Safari να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 19.5%. Ειδικά για τα desktops, το ποσοστό του Chrome browser ανέρχεται σε 65.8% και ακολουθούν οι Microsoft Edge και Apple Safari με 11.12% και 10.91% αντίστοιχα.

[Google]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή