Νέες λειτουργίες για το οικοσύστημα Android αποκάλυψε η Google

2


Στο MWC 2024, η Google παρουσιάζει πλήθος νέων χαρακτηριστικών για το λειτουργικό σύστημα Android. Στο πλαίσιο της προώθησης της Τεχνητής Νοημοσύνης σε ολόκληρο τον κλάδο, παρουσιάζονται ορισμένες αξιοσημείωτες βελτιώσεις που βασίζονται στην AI.

Το πρώτο στη σειρά είναι το Gemini. Το generative AI chatbot απέκτησε πρόσφατα μια αυτόνομη εφαρμογή για το Android και τώρα οδεύει προς την εφαρμογή Google Messages. Οι χρήστες μπορούν να συνομιλούν με το Gemini απευθείας στην εφαρμογή μηνυμάτων και να χρησιμοποιούν τις παραγωγικές του δυνατότητες για πλήθος πραγμάτων, όπως η σύνταξη απαντήσεων, η βελτίωση ενός μηνύματος και πολλά άλλα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που παρουσιάστηκε πριν από λίγο καιρό είναι επιτέλους έτοιμο για χρήση. Το Android Auto αποκτά υποστήριξη για σύνοψη μηνυμάτων για μεμονωμένα κείμενα και ομαδικές συνομιλίες, ενώ μπορεί επίσης να προτείνει απαντήσεις. Με ένα μόνο πάτημα, οι χρήστες θα μπορούν επίσης να αφήνουν ένα μήνυμα, να ξεκινούν μια κλήση και να μοιράζονται μια εκτιμώμενη ώρα άφιξης. Η ιδέα είναι να αναπτυχθεί η Τεχνητή Νοημοσύνη για καίριες δραστηριότητες, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι περισπασμοί κατά την οδήγηση.

Το Lookout, μια λειτουργία που επικεντρώνεται στην προσβασιμότητα για χρήστες με προβλήματα όρασης, λαμβάνει επίσης ουσιαστική υποστήριξη από την Τεχνητή Νοημοσύνη. Στα Android smartphones, το Lookout θα διαβάζει τώρα λεζάντες και περιγραφές που δημιουργούνται από Τεχνητή Νοημοσύνη για το περιεχόμενο media. Προς το παρόν, η ενίσχυση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο Lookout και τα Messages περιορίζεται στην Αγγλική γλώσσα.

Το Google Lens αποκτά ενσωμάτωση του TalkBack, πράγμα που σημαίνει πως ό,τι φαίνεται στην κάμερα θα αναλύεται έξυπνα για λεπτομέρειες και θα διαβάζεται δυνατά. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να στρέψουν την κάμερά τους στο αστικό τοπίο που βρίσκεται μπροστά τους και να ακούσουν λεπτομέρειες όπως αξιολογήσεις, οδηγίες και ώρες λειτουργίας, μεταξύ άλλων σχετικών λεπτομερειών.

Ξεπερνώντας τις βελτιώσεις που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη, έχουμε μια βελτίωση στα Google Docs που πολλοί χρήστες του Workspace θα εκτιμήσουν. Στις συσκευές Android, οι χρήστες μπορούν πλέον να γράφουν με το δάχτυλο ή τη γραφίδα τους για να σχολιάζουν στα έγγραφα.

Η εφαρμογή Fitbit θα περιλαμβάνει σύντομα δεδομένα που συλλέγονται από άλλες εφαρμογές fitness που είναι συμβατές με το σύστημα Health Connect. Μετρήσεις όπως οι καμένες θερμίδες, η απόσταση που διανύθηκε και ο αριθμός των βημάτων και άλλες που συλλέχθηκαν από άλλες εφαρμογές θα είναι ορατές στην καρτέλα Today της εφαρμογής.

Το οικοσύστημα Wear OS αποκτά επίσης μερικά ωραία, λειτουργικά κόλπα. Χάρη στην εφαρμογή Google Wallet, οι χρήστες μπορούν πλέον να ελέγχουν τα εισιτήρια, τα κουπόνια και τις κάρτες επιβίβασης απευθείας στα smartwatches τους.

Για τους χρήστες που βασίζονται στο smartwatch τους για την πλοήγηση, μπορούν τώρα να λαμβάνουν καθοδηγούμενες οδηγίες, να ελέγχουν λεπτομέρειες, όπως τις ώρες αναχώρησης, και ακόμη και να απεικονίζουν τα βήματα πλοήγησης που είναι ορατά στο τηλέφωνό τους απευθείας στην οθόνη του smartwatch τους.



Πηγή