Νέες λειτουργίες Accidental Delete, View Once και PiP mode

10


Ασταμάτητη η Meta στην προσθήκη νέων λειτουργιών στην υπηρεσία WhatsApp, με τελευταία αυτήν που αφορά την ενέργεια διαγραφής μηνυμάτων από τις συνομιλίες των χρηστών. Δεν πρόκειται για κάτι τεράστιο ή πολύπλοκο, αλλά μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε όσους πραγματοποιούν κατά λάθος διαγραφή των μηνυμάτων τους.

Όπως καταλάβατε, η όλη ιστορία αφορά την δυνατότητα να αναιρέσεις την διαγραφή ενός μηνύματος και συγκεκριμένα της επιλογής Delete for Me. Σε περίπτωση που στείλατε κάποιο μήνυμα και το έχετε μετανιώσει, το WhatsApp προσφέρει την επιλογή διαγραφής είτε μόνο από τη δική σας πλευρά, είτε από όλους τους παραλήπτες (π.χ. σε μια ομαδική συνομιλία).

Εάν διαγράψετε το μήνυμα μόνο για εσάς, αλλά θέλατε να διαγραφεί από όλους, στο εξής θα μπορείτε να αναιρέσετε την διαγραφή και να διαλέξετε την σωστή επιλογή (Delete for All). Ο χρονικός περιορισμός στο να αλλάξετε απόφαση εξακολουθεί να παραμένει στα 5 δευτερόλεπτα, επομένως, θα πρέπει να κινηθείτε γρήγορα.

Η λειτουργία Accidental Delete είναι ήδη διαθέσιμη στις εκδόσεις του WhatsApp για Android και iOS.

Σε άλλες ενδιαφέρουσες λειτουργίες που θα δούμε σύντομα στο WhatsApp ξεχωρίζει το Picture-in-Picture mode που δοκιμάζεται για τις video κλήσεις μέσω iOS συσκευών, ούτως ώστε να παραμένει ορατό το παράθυρο της τηλεδιάσκεψεις ενόσω χρησιμοποιείτε άλλες εφαρμογές. Αναμένεται μέσα το 2023 για όλους τους χρήστες.

Τέλος, η ομάδα ανάπτυξης του WhatsApp δοκιμάζει την λειτουργία View Once για τα μηνύματα που επιλέγει ο χρήστης. Ουσιαστικά θα μπορείς να διαλέξεις εάν θέλεις ένα μήνυμα, φωτογραφία ή video να γίνουν ορατά στον παραλήπτη μόνο μία φορά και στη συνέχεια να διαγραφούν αυτόματα. Αυτήν την περίοδο το View Once δοκιμάζεται σε συσκευές Android στην beta έκδοση της υπηρεσίας.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή