Νέες πληροφορίες για τα πρώτα 8 επεισόδια της σειράς

6


Μια σαρωτική, πρωτότυπη σειρά, βασιμένη στο best-seller μυθιστόρημα του James Clavell. Η νέα μίνι σειρά, 10 επεισοδίων, είναι δημιουργία των Rachel Kondo και Justin Marks, με πρωταγωνιστές τον παραγωγό Hiroyuki Sanada και τους Cosmo Jarvis και Anna Sawai, που ηγούνται ενός κορυφαίου Ιαπωνικού καστ.

Το «Shōgun», παραγωγής FX, είναι μια πρωτότυπη τηλεοπτική μεταφορά του best-seller μυθιστορήματος του James Clavell. Μια δημιουργία από τους Justin Marks και Rachel Kondo, η μίνι σειρά, 10 επεισοδίων, διαδραματίζεται στην Ιαπωνία το 1600, εν μέσω ενός καθοριστικού εμφυλίου πολέμου. Ο παραγωγός Hiroyuki Sanada πρωταγωνιστεί ως Lord Yoshii Toranaga, ο οποίος μάχεται για τη ζωή του, καθώς οι εχθροί του στο Συμβούλιο των Αντιβασιλέων ενώνονται εναντίον του. Όταν ένα μυστηριώδες ευρωπαϊκό πλοίο βρίσκεται ακυβέρνητο κοντά σε ένα ψαροχώρι, ο Άγγλος κυβερνήτης του, John Blackthorne (Cosmo Jarvis), έρχεται φέρνοντας μυστικά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Toranaga να ανατρέψει την εξουσία και να μειώσει την τρομερή επιρροή των εχθρών του Blackthorne, των Ιησουιτών ιερέων και των Πορτογάλων εμπόρων. H μοίρα του Toranaga και του Blackthorne συνδέονται άρρηκτα με τη μεταφράστριά τους, Toda Mariko (Anna Sawai), μια μυστηριώδη χριστιανή ευγενή, τελευταία απόγονο μιας ατιμασμένης γενιάς. Ενώ υπηρετεί τον άρχοντά της μέσα σε αυτό το βεβαρημένο πολιτικό τοπίο, η Mariko πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στη σχέση της με τον Blackthorne, τη δέσμευσή της στην πίστη της, η οποία την έσωσε και το καθήκον της προς τον εκλιπόντα πατέρα της.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1 – Anjin

Τα πεπρωμένα συγκλίνουν στην Ιαπωνία, όταν ένα μυστηριώδες ευρωπαϊκό πλοίο ξεβράζεται σε ένα φτωχό ψαροχώρι. Εν τω μεταξύ, στην Οσάκα, ο λόρδος Toranaga βρίσκεται αντιμέτωπος με τους εχθρούς του.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 2 – Servants of Two Masters

Η άφιξη του Blackthorne στην Οσάκα δημιουργεί αναστάτωση. Η Mariko παγιδεύεται ανάμεσα στον σκοπό της και την πίστη της, όταν πρέπει να μεταφράσει για τον βάρβαρο που βρίσκεται υπό την επιτήρηση του λόρδου Toranaga.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3 – Tomorrow is Tomorrow

Αφού ο John Blackthorne επιβιώνει από μια απόπειρα δολοφονίας, ο Toranaga συνειδητοποιεί ότι πρέπει να φυγαδεύσει τους συμμάχους του από την Οσάκα ή να διακινδυνεύσει μια σίγουρη ήττα.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 4 – The Eightfold Fence

Ο Blackthorne και η Mariko δοκιμάζουν τη νέα τους συμμαχία καθώς εκπαιδεύουν το σύνταγμα πυροβόλων του Toranaga για πόλεμο. Ο Yabushige πρέπει να διαχειριστεί τις υποσχέσεις του παρελθόντος προς τον Ishido όταν ένας παλιός φίλος έρχεται στο χωριό.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 5 – Broken to the Fist

Ο Blackthorne και η Mariko παλεύουν να συγκρατήσουν το μυστικό που θα μπορούσε να τους σκοτώσει και τους δύο. Ο Yabushige αναζητά τον κατάσκοπο που πρόδωσε τις προθέσεις του στον λόρδο Toranaga.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 6 – Ladies of the Willow World

Η Lady Ochiba επιστρέφει στην Οσάκα προκειμένου να επιταχύνει την εκστρατεία των Αντιβασιλέων κατά του Toranaga. Στο Ajiro, ο Toranaga δοκιμάζει την πίστη της Mariko στον σκοπό του.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 7 – A Stick of Time

Ξεπερνώντας τις νέες συμμαχίες στην Οσάκα, ο Toranaga αναγκάζεται να συνάψει μια νέα συμφωνία με ένα χαμένο μέλος της οικογένειάς του.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 8 – The Abyss of Life

Η ηττημένη φυλή του Toranaga μετακομίζει στο Έντο και περιμένει τη μοίρα της. Ο Blackthorne πρέπει να αποφασίσει για ποιον θα πολεμήσει – για τον άρχοντα που του γύρισε την πλάτη ή για τη φιλοδοξία που τον έφερε στην Ιαπωνία.  



Πηγή