Νέο, ακόμα πιο ισχυρό εμπάργκο από τις ΗΠΑ

19


Βλέποντας τη HUAWEI να ανεβάζει τα νούμερα της στην κατηγορία των smartphones και να βρίσκει σιγά σιγά τρόπους να επανέλθει πλήρως προσφέροντας στους χρήστες τις τελευταίες τεχνολογίες, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να χτυπήσει και πάλι αποδεικνύοντας ότι δύσκολα θα αντιστραφεί η κατάσταση επί προεδρίας Biden.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού (συμπεριλαμβανομένου και του Reuters), το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ εξέδωσε νέα οδηγία – διαταγή που αφορά τις αμερικανικές εταιρείες και τους συνεργάτες τους, η οποία σε γενικές γραμμές τους απαγορεύει οποιαδήποτε εξαγωγή τεχνολογίας με αποδέκτη τη HUAWEI, όπως 5G και 4G chipsets, κεραίες WiFi 6 και WiFi 7, Τεχνητή Νοημοσύνη, επεξεργαστές υψηλής απόδοσης και υπηρεσίες cloud.

Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές όλες οι λεπτομέρειες, μια τέτοια ακόμα πιο σκληρή απαγόρευση ενδεχομένως θα εμποδίσει τη HUAWEI να ενσωματώσει έστω τα 4G SoCs της Qualcomm στις συσκευές της, ενώ υπάρχει κίνδυνος και για τις άλλες προϊόντικές κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία. Για παράδειγμα, εάν η οδηγία περάσει και στις Intel, AMD και Microsoft θα κινδυνεύσει άμεσα και η κατηγορία των laptops!

Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες μέσα στις επόμενες ημέρες και θα επανέλθουμε.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή