Νέο εργαλείο από την Apple για εύκολη μετάβαση από Windows σε Mac

0


Αν είστε χρήστης υπολογιστών Windows και σκέφτεστε να μεταβείτε σε macOS, η Apple διαθέτει μια εφαρμογή που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τη μετάβαση ευκολότερη. Το Migration Assistant μόλις αναβαθμίστηκε στην έκδοση 3.0.0.0 με υποστήριξη για το macOS Sonoma, το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα της Apple.

Το Apple Migration Assistant είναι μια εφαρμογή που μπορεί να αντιγράψει τις επαφές, τα ημερολόγια, τους λογαριασμούς email, τα αρχεία και άλλα δεδομένα σας από ένα Windows PC σε ένα Mac. Αφού συνδέσετε και τους δύο υπολογιστές στο ίδιο δίκτυο, η εφαρμογή θα βρει τις συσκευές σας, θα σας ζητήσει να εισαγάγετε έναν κωδικό PIN και στη συνέχεια θα σας προτείνει να επιλέξετε ποιες πληροφορίες θέλετε να μεταφέρετε από τον υπολογιστή σας με Windows (η Apple προτείνει επίσης την απενεργοποίηση των antivirus, του firewall και του VPN). Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει αρκετή ώρα, ανάλογα με το πόσα δεδομένα θέλετε να αντιγράψετε.

Η Apple διαθέτει μια επίσημη σελίδα υποστήριξης που περιγράφει λεπτομερώς τη διαδικασία μεταφοράς. Αυτό περιλαμβάνει ποιες πληροφορίες μπορεί να αντιγράψει η εφαρμογή και πού καταλήγουν στον Mac σας. Για παράδειγμα, το email και οι ρυθμίσεις του από το Windows Mail και το Outlook θα πάνε στην εφαρμογή Mail και το Safari θα λάβει όλα τα bookmarks σας από τον Chrome, τον Edge, τον Firefox, τον Internet Explorer, ακόμα και το παλιό, εδώ και καιρό μη υποστηριζόμενο Safari για Windows.

Σημειώστε ότι η εφαρμογή Migration Assist λειτουργεί με macOS Sonoma 14.4 και νεότερες εκδόσεις. Όσον αφορά τα Windows, υποστηρίζει τα Windows 10 και 11, τα υποστηριζόμενα επί του παρόντος λειτουργικά συστήματα από τη Microsoft.

Εάν ο Mac σας τρέχει μια παλαιότερη έκδοση macOS ή δεν μπορείτε να τον ενημερώσετε στην πιο πρόσφατη έκδοση, η Apple προτείνει τη χρήση της εφαρμογής Windows Migration Assistant έκδοση 2.4.5.0. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτή την εφαρμογή αν θέλετε να αντιγράψετε δεδομένα από έναν υπολογιστή που τρέχει εκδόσεις πριν από το Windows 10, όπως τα Windows 8.1, 8 και 7.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Migration Assistant από την επίσημη ιστοσελίδα.



Πηγή