Νέο bug στο Facebook μετατρέπει σε δημόσιες τις αναρτήσεις 14 εκατ. χρηστών!

19


Image by EMILY WAITE

Απ’ ό,τι φαίνεται η κατάσταση με την Facebook δεν ηρεμεί ποτέ, καθώς η εταιρεία τα έκανε πάλι μαντάρα. Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα bug που προέκυψε εξαιτίας μιας καινούριας εφαρμογής που δοκιμάζει η εταιρεία. Το bug εμφανίστηκε στο διάστημα μεταξύ 18 και 22 Μαΐου και επηρέασε περίπου 14 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως!

Το συγκεκριμένο πρόβλημα άλλαξε τις ρυθμίσεις ασφαλείας των χρηστών, με αποτέλεσμα τη δημοσιοποίηση των αναρτήσεων τους. Κανονικά, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν σε ποιους θέλουν να εμφανίζονται οι αναρτήσεις τους και πολλοί είναι εκείνοι που επιθυμούν την ιδιωτικότητα των δημοσιεύσεών τους. Η εμφάνιση των προσωπικών δημοσιεύσεων σε τρίτους έχει εξοργίσει τους χρήστες, διότι σε πολλές περιπτώσεις θα μπορούσαν να βρεθούν εκτεθειμένα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις και emails.

Αν και διορθώθηκε το πρόβλημα στις 27 Μαΐου, οι επηρεασμένοι χρήστες, καθ’ όλη τη διάρκεια του θέματος, έλαβαν μια ειδοποίηση η οποία έλεγε “Παρακαλώ επανεξετάσετε τις δημοσιεύσεις σας”, σε μια προσπάθεια της Facebook να διορθώσει το λάθος της.

Όπως ανέφερε ο Erin Egan, επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας της Facebook σε δήλωση,

“Βρήκαμε πρόσφατα μια δυσλειτουργία που πρότεινε αυτόματα τη δημοσίευση των αναρτήσεων δημόσια, όταν κάποιοι χρήστες της Facebook δημιουργούσαν τις αναρτήσεις τους. Διορθώσαμε το πρόβλημα και αρχίζοντας από σήμερα, ενημερώνουμε αυτούς που επηρεάστηκαν από τη δυσλειτουργία και τους ζητάμε να επανεξετάσουν τις αναρτήσεις που έκαναν κατά τη διάρκεια του θέματος. Για να είμαστε ακριβείς, αυτή η δυσλειτουργία δεν είχε αντίκτυπο σε παλαιότερες αναρτήσεις, και μπορούσαν ακόμη να επιλέξουν το κοινό τους όπως μπορούσαν πάντα. Θα θέλαμε να απολογηθούμε για το σφάλμα μας.”

[via]



Πηγή