Νέο video από τον κρατήρα Belva του πλανήτη Άρη

2


Ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον video από τις περιπέτειες του Perseverance rover στον κρατήρα Belva του πλανήτη Άρη δημοσίευσε η NASA, το οποίο μας δίνει μια εντυπωσιακή ματιά από τη θέα χάριν στη συνένωση 152 φωτογραφικών υψηλής ανάλυσης που τράβηξαν οι κάμερες του rover.

Όπως αναφέρει η Katie Stack Morgan, αναπληρώτρια της αποστολής Perseverance,

Οι αποστολές των rovers που στέλνουμε στον πλανήτη Άρη συνήθως καταλήγουν στην εξερεύνηση μικρών, επίπεδων επιφανειών. Γι’ αυτό η ομάδα μας έδειξε ιδιαίτερη επιμέλεια στην φωτογράφιση και την μελέτη του κρατήρα Belva. Οι κρατήρες μας προσφέρουν μια μεγαλειώδη οπτική στην γεωλογία τους και μας παρέχουν πολύ σημαντικά στοιχεία για την προέλευση αυτών των πετρωμάτων που δεν βλέπουμε συχνά.

Ο κρατήρας Belva έχει αποκαλύψει στο παρελθόν ορισμένα στοιχεία για την ύπαρξη νερού στον πλανήτη Άρη. Τα πετρώματα πιθανότατα περιλαμβάνουν αποδείξεις για την παρουσία ενός μεγάλου ποταμού, ενώ οι ογκόλιθοι περιμετρικά του κρατήρα ενδεχομένως δημιουργήθηκαν από κάποια δραματική πρόσκρουση ή μεταφέρθηκαν εκεί από την ροή αυτού του ποταμού.

Οι μελέτες των ερευνητών για ενδείξεις ύπαρξης νερού στον Άρη μοιάζουν πολλές φορές ως αναζήτησή ψύλλων στα άχυρα, καθώς εκτιμούν πως ο πλανήτης ήταν θερμότερος, πιο υγρός και πιο μονωμένος με παχύτερο στρώμα ατμόσφαιρας πριν από δισεκατομμύρια χρόνια. Παρόλα αυτά, ακόμα και η παραμικρή απόδειξη ύπαρξης έστω πρωτογενούς μορφής ζωής κρίνεται τρομερά σημαντική.

[NASA]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή