Νόμος απαγορεύει πια στα bots να παριστάνουν τους… ανθρώπους – Newsbeast

11


Η Καλιφόρνια πέρασε μόλις μια πολιτειακή τροπολογία που λέει πως οι άνθρωποι πρέπει να ενημερώνονται αν συνομιλούν online με άνθρωπο ή με bot!

Ο νόμος, που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου 2019, αφορά στις εταιρίες που λειτουργούν διαδικτυακές υπηρεσίες συνομιλίας, εκεί που το bot παρέχει δηλαδή βοήθεια στους ανθρώπινους πελάτες.

Ο νόμος SB 1001 προσπαθεί ωστόσο να αντιπαρατεθεί με τα εμπορικά και πολιτικά bots, που τόσο λόγος έχει γίνει για το πώς προπαγανδίζουν και παρασύρουν ανθρώπους. Τα περιβόητα bots των κοινωνικών μέσων με δυο λόγια, με το Twitter και το Facebook να έχουν εδώ την τιμητική τους.

«Τα bots μπορούν -και συχνά το κάνουν- να μετατραπούν σε όπλα για τη διασπορά πλαστών και παραπλανητικών νέων, να αλλάξουν πολιτικές συζητήσεις και να επηρεάσουν το κοινό των διαφημίσεων», είπε χαρακτηριστικά ο νομοθέτης που εισηγήθηκε την τροπολογία, γερουσιαστής Robert Hertzberg, «ο SB 1001 ρίχνει φως στους πλαστούς λογαριασμούς που παριστάνουν τους πραγματικούς ανθρώπους και διαδίδουν κύματα ψεύτικων πληροφοριών στις πλατφόρμες των κοινωνικών μέσων».

Κάθε bot που χρησιμοποιείται πλέον στην πολιτεία θα πρέπει να δηλώνει ευθαρσώς τη φύση του, πως δεν είναι άνθρωπος δηλαδή. Τα online bots έχουν μετατραπεί πράγματι σε μεγάλο πονοκέφαλο τα τελευταία χρόνια, ειδικά όταν φάνηκε ο κεφαλαιώδης ρόλος τους στις αμερικανικές εκλογές του 2016…





Πηγή