Ξεκίνησε δοκιμές για υποστήριξη third-party υπηρεσιών messaging

3


Στον απόηχο της εφαρμογής του νομοσχεδίου DMA και του χαρακτηρισμού των Big Tech εταιρειών και των υπηρεσιών τους ως gatekeepers, η Meta έχει ξεκινήσει ήδη τις δοκιμές για να προσφέρει άμεση επικοινωνία του WhatsApp με τις ανταγωνιστικές υπηρεσίες messaging.

Όπως ανακάλυψε για άλλη μια φορά η εξειδικευμένη ιστοσελίδα WABetaInfo στην τελευταία beta έκδοση της υπηρεσίας WhatsApp έχει προστεθεί μια νέα ενότητα που ονομάζεται Third-party Chats, στην οποία φαίνεται ότι θα εμφανίζονται οι συνομιλίες από άλλες υπηρεσίες. Για την ώρα η ενότητα είναι κενή, επομένως, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιες υπηρεσίες θα υποστηρίζονται και με ποιον τρόπο.

Σύμφωνα με την πηγή, η Meta θα προσφέρει αυτήν την δυνατότητα επικοινωνίας με άλλες υπηρεσίες messaging (π.χ. Signal, Telegram) από τον Μάρτιο του 2024 και μάλιστα με ενεργοποιημένη την end-to-end κρυπτογράφηση. Θεωρητικά θα μπορείς να επικοινωνείς με χρήστες του WhatsApp ακόμα και αν δεν έχεις δικό σου λογαριασμό στην υπηρεσία της Meta, όμως έχουμε ακόμα αρκετό καιρό μπροστά μας για να είμαστε 100% σίγουροι.

Γενικά, η εφαρμογή του DMA θα φέρει πολύ σημαντικές αλλαγές στην πλειοψηφία των υπηρεσιών messaging (και όχι μόνο), τις οποίες θα δούμε μετά την πάροδο της περιόδου χάριτος (6 μήνες) που έχει δώσει η ΕΕ στις Big Tech εταιρείες.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή