Ξεκίνησε η διανομή της global έκδοσης για τη σειρά Xiaomi 12

12


Τον περασμένο μήνα παρουσιάστηκε το MIUI 14 από τη Xiaomi και σχεδόν άμεσα ξεκίνησε η διανομή σε διάφορα μοντέλα της εταιρείας για την αγορά της Κίνας. Τώρα, έφτασε η ώρα και για την διανομή της global έκδοσης του περιβάλλοντος χρήσης για τη σειρά Xiaomi 12, η οποία περιλαμβάνει και τις ενημερώσεις ασφαλείας του Android 13 για τον μήνα Ιανουάριο.

Η αρχή γίνεται με όσους χρήστες συμμετέχουν στις beta δοκιμές του MIUI και λογικά θα ακολουθήσουν όλοι μέσα στις επόμενες ημέρες, αφότου διαπιστωθεί πως δεν υπάρχουν σοβαρά θέματα στην λειτουργία του. Η έκδοση έχει την κωδική ονομασία MIUI 14.0.2.0 (TLCMIXM) και το μέγεθος του download φτάνει τα 4.43GB.

Σύμφωνα με τη Xiaomi, το MIUI 14 είναι η πιο βελτιστοποιημένη και ορθολογική έκδοση του περιβάλλοντος χρήσης που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Η ομάδα ανάπτυξης έχει ανανεώσει την αρχιτεκτονική του συστήματος για ορθότερο προγραμματισμό της διάθεσης των πόρων του συστήματος (CPU, GPU, μνήμη) ανάλογα με τις διεργασίες που εκτελούνται, ενώ υπόσχεται μικρότερη κατανάλωση μνήμης και μικρότερα αρχεία αναβάθμισης του firmware. Συνολικά κάνουν λόγο για 60% πιο ομαλή λειτουργία σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση του MIUI που τρέχει το Xiaomi 12S Ultra.

Με το MIUI 14 οι χρήστες θα έχουν σχεδόν τον απόλυτο έλεγχο των εφαρμογών που έρχονται προεγκατεστημένες στις συσκευές τους, καθώς μόλις 8 από αυτές δεν θα είναι εφικτό να αφαιρεθούν. Το σύστημα θα συμπιέζει αυτόματα τα αρχεία των εφαρμογών που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για αρκετό καιρό και θα υπάρχει διακόπτης για καθολική απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων.

Από πλευράς εμφάνισης θα δούμε πληθώρα νέων δυνατοτήτων προσωπικής διαμόρφωσης, με επιλογή για το μέγεθος των εικονιδίων, των widgets και των φακέλων, αλλά και νέα animations. Έρχεται, επίσης, ριζικός επανασχεδιασμός του συστήματος end-to-end κρυπτογράφησης και της on-device επεξεργασίας των ευαίσθητων δεδομένων του χρήστη, βελτιωμένη αναγνώριση κειμένου και δυνατότητα εξαγωγής από τις φωτογραφίες – εικόνες, ενώ το Control Center θα επιτρέπει την άμεση σύνδεση σε άλλα gadgets της Xiaomi μέσω drag-and-drop (π.χ. για σύνδεση των ακουστικών).

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή