Ξεκίνησε το παγκόσμιο λανσάρισμα των mini videos και στις τηλεοράσεις

32


Η ομάδα ανάπτυξης του YouTube ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη του παγκόσμιου λανσαρίσματος της λειτουργίας YouTube Shorts στις εφαρμογές του YouTube για τηλεοράσεις, κάτι που θα δουν οι χρήστες στην επόμενη αναβάθμιση. Η εταιρεία σημειώνει ότι έχει βελτιστοποιήσει την εμπειρία χρήσης και θέασης των κάθετων videos για τις μεγάλες οθόνες, αλλά θα περιμένουμε να το δούμε με τα μάτια μας για να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα

Προκειμένου να μπορέσει κανείς να παρακολουθήσει YouTube Shorts στην τηλεόραση του θα πρέπει να διαθέτει κάποια Smart TV που έχει κυκλοφορήσει από το 2019 και έπειτα, ή μία από τις παιχνιδοκονσόλες τελευταίας γενιάς (PS5, Xbox Series X/S) ή σύγχρονη συσκευή streaming. Τα mini videos θα είναι προσβάσιμα από την ξεχωριστή ενότητα στην αρχική οθόνη του YouTube ή μέσα από τα κανάλια των δημιουργών (επίσης σε ξεχωριστή ενότητα).

Στο επίσημο blog, η εταιρεία αναλύει τους πειραματισμούς της για να καταλήξει στην τελική μορφή των YouTube Shorts στις τηλεοράσεις. Διαπίστωσε ότι τα τελευταία δεν φαίνονται όμορφα στον κλασικό player της υπηρεσίας, διότι υπήρχε μεγάλο μαύρο κενό στις πλευρές, ενώ η λύση να γεμίζει η οθόνη με τριάδες από Shorts «μπούκωνε» πολύ την εικόνα και ξέφευγε από την γενικότερη φιλοσοφία των Shorts (πρέπει να τα βλέπεις ένα – ένα και γρήγορα).

Τελικά, κατέληξε σε custom λύση που γεμίζει τις πλευρές δίπλα από τα κάθετα videos με θολό χρωματισμένο φόντο και περίγραμμα γύρω από τα YouTube Shorts για να μοιάζει με οθόνη smartphone. Επίσης, στην κάτω δεξιά γωνιά πρόσθεσε πληροφορίες για τον δημιουργό, τα κουμπιά thumbs up/down και το μενού με τις τρεις τελείες για περισσότερες επιλογές.

Καθώς θα παρακολουθείτε τα Shorts, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης για να σταματήσετε ή να συνεχίσετε την αναπαραγωγή, ενώ με τα κουμπιά up και down πηγαίνετε στο προηγούμενο ή στο επόμενο Short. Να σημειωθεί ότι πλέον τα YouTube Shorts καταγράφουν περισσότερα από 1.5 δισεκατομμύρια views κάθε μήνα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή