Ξεκινά η κατασκευή του πρώτου ξενοδοχείου στο Διάστημα -Ετσι θα είναι [βίντεο] | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

9


Σε τέσσερα χρόνια ξεκινά η κατασκευή του πρώτου διαστημικού ξενοδοχείου σε τροχιά γύρω από τη Γη με την εταιρεία Orbital Assembly Corporation (OAC) που το αναπτύσσει, να υπολογίζει να είναι έτοιμο μέχρι το 2027.

Ένα ανάλογο project είχε οραματιστεί το 2018 και μια άλλη εταιρεία, η Οrion Span, αλλά η ιδέα της ΟΑC είναι διαφορετική, αφού ο σταθμός Voyager Class, που σχεδιάζει θα μπορεί να φιλοξενήσει 400 άτομα και εκτός από τα δωμάτια του διαστημικού ξενοδοχείου θα διαθέτει εστιατόρια, κινηματογράφο μπαρ και σπα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο διαστημικός αυτός σταθμός θα είναι ένας τεράστιος περιστρεφόμενος κύκλος, που θα παράγει επίπεδα βαρύτητας παρόμοια με εκείνα στην επιφάνεια της Σελήνης. Το διαστημικό ξενοδοχείο θα προσφέρει παροχές που παραπέμπουν σε κρουαζιερόπλοιο, ενώ θα διαθέτει και ακάτους προσαρμοσμένες στο εξωτερικό περίβλημα του δακτυλίου, ορισμένες εκ των οποίων θα μπορούσαν να πουληθούν στη NASA ή την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) για διαστημικές έρευνες. Αν και η OAC δεν αποκάλυψε το κόστος κατασκευής του σταθμού ή της διανυκτέρευσης στο διαστημικό ξενοδοχείο, η ίδια λέει ότι περιορίζεται ολοένα και περισσότερο το κόστος κατασκευής λόγω των επαναχρησιμοποιημένων οχημάτων εκτόξευσης, όπως το SpaceX Falcon 9, ή το μελλοντικό Starship.

To διαστημικό ξενοδοχείο θα διαθέτει θεματικά εστιατόρια και γυμναστήρια με τους αθλούμενους να απολαμβάνουν συνθήκες βαρύτητας, σαν αυτές της Σελήνης
To διαστημικό ξενοδοχείο θα διαθέτει θεματικά εστιατόρια και γυμναστήρια με τους αθλούμενους να απολαμβάνουν συνθήκες βαρύτητας, σαν αυτές της Σελήνης / Φωτογραφίες: Voyager Station

O διαστημικός σταθμός θα αποτελείται από μια σειρά δακτυλίων μ’ έναν αριθμό ακάτων συνδεδεμένων στο εξωτερικών τους μέρος. Κάποιες απ’ αυτές τις 24 ακάτους θα διαχειρίζεται το Gateway Foundation και θα χρησιμοποιούνται για τα πληρώματα, τον αέρα, το νερό και την παροχή ενέργειας, ενώ θα περιλαμβάνουν γυμναστήριο, κουζίνα, εστιατόριο, μπαρ και άλλες σημαντικές εγκαταστάσεις για άτομα που θα παραμένουν για μεγαλύτερο διάστημα στον σταθμό. Οι υπόλοιπες θα νοικιάζονται ή θα πωλούνται σε ιδιωτικές εταιρείες και κυβερνήσεις.

Πώς θα είναι οι μονάδες στο διαστημικό σταθμό

Ιδιώτες θα μπορούν να αγοράζουν κάποια από τις μονάδες αυτές των 20 επί 12 μ. για να τη χρησιμοποιήσουν ως ιδιωτική βίλα, ή πολλές μονάδες για να φτιάξουν ξενοδοχείο με κινηματογράφο, σπα κτλ. Κυβερνητικές υπηρεσίες θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το σταθμό για τη φιλοξενία επιστημόνων τους ή ως κέντρο εκπαίδευσης αστροναυτών που ετοιμάζονται για αποστολές στον Άρη.

Το κόστος της διανυκτέρευσης στο διαστημικό ξενοδοχείο δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αλλά τα δωμάτια προσφέρουν μαγευτική θέα στη Γη
Το κόστος της διανυκτέρευσης στο διαστημικό ξενοδοχείο δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αλλά τα δωμάτια προσφέρουν μαγευτική θέα στη Γη / Φωτογραφία: Voyager Station

Η ιδέα ενός διαστημικού σταθμού σε τροχιά, κατασκευασμένου γύρω από έναν κεντρικό τροχό ανάγεται στις πρώτες μέρες των διαστημικών ταξιδιών κι ανήκει στον Βέρνερ φον Μπράουν, εκ των αρχιτεκτόνων του προγράμματος Apollo της ΝΑSA, ο οποίος πρότεινε μια τέτοια περιστρεφόμενη κατασκευή που θα παράγει τεχνητή βαρύτητα. Αλλά το concept του σταθμού Voyager, που βασίζεται σε παρόμοια ιδέα πολύ μεγαλύτερης κλίμακας, ανάγεται στο 2012 με την δημιουργία του Gateway Foundation. Το τελευταίο ίδρυσε την ΟΑC το 2018 με στόχο να είναι έτοιμος ο σταθμός μέχρι το 2027. Εφόσον υλοποιηθεί το πρότζετ, τότε θα πρόκειται για το μεγαλύτερο ανθρώπινο κατασκεύασμα στο διάστημα.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr





Πηγή