Categories: Google

Ξεκινούν οι δοκιμές για το αμφιλεγόμενο AI για κρατήσεις σε εστιατόρια και κομμωτήρια [Video]


Η τεχνολογία Google Duplex αποτέλεσε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου Google I/O 2018, με τις κριτικές να είναι αμφιλεγόμενες λόγω του ενδεχόμενου ο χρήστης να μην γνωρίζει ότι συνομιλεί με Τεχνητή Νοημοσύνη και γι’ αυτό η εταιρεία έσπευσε να διευκρινήσει ότι θα τον ενημερώνει εξαρχής.

Αρκετοί, πάντως, πιστεύουν ότι το Google Duplex ήταν απλά ένα demo για του που μπορεί να φτάσει στο μακρινό μέλλον ο ψηφιακός βοηθός Google Assistant και γι’ αυτό ηρέμησαν τα πνεύματα. Όχι, όμως, για πολύ, αφού η Google προσκάλεσε εκπροσώπους από τα κορυφαίες ιστοσελίδες τεχνολογίας για να τους προκαλέσει να δοκιμάσουν οι ίδιοι την τεχνολογία της και να τους αποκαλύψει ότι θα λανσάρει το Google Duplex σε περιορισμένη κλίμακα από φέτος το καλοκαίρι!

Από τις αναφορές των The Verge, CNN, TechRadar, Gizmodo, Engadget και ArsTechnica, μαθαίνουμε ότι η Google δοκιμάζει διάφορους τρόπους για να ενημερώνει τον χρήστη ότι συνομιλεί με Τεχνητή Νοημοσύνη και ότι η κλήση του ηχογραφείται, έτσι ώστε να συμβαδίζει με τις οδηγίες των περισσότων πολιτειών και κρατών. Ένα παράδειγμα είναι το παρακάτω:

“Hi! I’m the Google Assistant calling to make a reservation for a client. Umm. This automated call will be recorded. Can I book a table for Tuesday, the 12th?”

Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν αφήνει το περιθώριο στον συνομιλητή να αντιδράσει μετά τη φράση ότι είναι “αυτοματοποιημένη κλήση και ότι ηχογραφείται”, συνεχίζοντας κανονικά για το αίτημα της. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge, όταν το Duplex αναγνωρίσει δισταγμό από την πλευρά του συνομιλητή ή άρνηση επειδή καταγράφεται η κλήση, τότε θα τερματίζει την κλήση και θα αναλαμβάνει “την δουλειά” ένας άνθρωπος. Απ’ ό,τι φαίνεται, πίσω από το Google Duplex θα υπάρχει ομάδα διαχειριστών που θα διαβάζουν ή θα ακούν ξανά τη συνομιλία της Τεχνητής Νοημοσύνης με τον χρήστη και θα επεμβαίνουν οι ίδιοι.

Η Google δικαιολόγησε την χρήση επιφωνημάτων τύπου “uh” και “umm” από την Τεχνητή Νοημοσύνη, έτσι ώστε η συνομιλία να ακούγεται πιο φυσική, ενώ αναφέρει ότι στις δοκιμές πολλοί άνθρωποι έκλειναν το τηλέφωνο μόλις άκουγαν ρομποτική φωνή.

Στις περιορισμένες δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι, η Google θα προσφέρει τρεις κύριες υπηρεσίες: τη δυνατότητα να μάθεις τις ώρες λειτουργίας της επιχείρησης το καλοκαίρι, τη δυνατότητα κράτησης σε επιλεγμένα εστιατόρια και τη δυνατότητα ραντεβού σε κομμωτήρια. Τονίζεται, επίσης, ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούν να μη συμμετέχουν καθόλου στην υποστήριξη του Google Duplex.

Δείτε και τα νέα videos για το Google Duplex:

[via]



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Η AI θα βοηθήσει τη Microsoft να προβλέπει τον καιρό με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια

Τον Μάρτιο του 2023, η εταιρεία παρακολούθησης μετεωρολογικών προβλέψεων ForecastWatch απένειμε στην ομάδα ανάπτυξης μετεωρολογικών…

12 ώρες ago

Ιδανική λύση για κάθε γραφείο!

Είναι κάποιες εταιρείες στον κόσμο της τεχνολογίας οι οποίες έχουν καταφέρει να καταστήσουν το brand…

14 ώρες ago

Δείτε το πρώτο μουσικό video clip του AI εργαλείου Sora!

Αν και ο OpenAI δεν έχει ακόμη διαθέσει το εντυπωσιακό μοντέλο μετατροπής κειμένου σε video…

19 ώρες ago

Τέλος τα passwords και για όλους τους λογαριασμούς Microsoft

Τα Passkeys, μια σχετικά νέα μέθοδος ελέγχου ταυτότητας που ενίοτε αποκαλείται ως ο «δήμιος» των…

20 ώρες ago

Νέα διαρροή μας δίνει μια καλή εικόνα για τις AI δυνατότητες του iOS 18

Υπάρχει πολύς θόρυβος γύρω από τα χαρακτηριστικά Τεχνητής Νοημοσύνης που ακούγεται ότι θα εμφανιστούν με…

20 ώρες ago

10% πτώση στις πωλήσεις iPhone, αλλά ρεκόρ τζίρου για τα Services της Apple

Η Apple ανακοίνωσε τα τελευταία οικονομικά της αποτελέσματα, αυτή τη φορά για το δεύτερο οικονομικό…

1 ημέρα ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.