Ξεκλειδώνοντας την επιτυχία στην Digital εποχή: Η δύναμη του SEO

0


Οι ADVENGERS, το πολυβραβευμένο ελληνικό digital agency, βάζουν τις βάσεις για την κατανόηση του SEO.

Σε
μια εποχή που
το
ψηφιακό τοπίο κυριαρχεί σε κάθε πτυχή
της ζωής μας, η σημασία του SEO (Search Engine
Optimization) είναι τόσο αυτονόητη όσο το να
έχεις smartphone.  

Τι είναι όμως το SEO; Πώς λειτουργεί; Ποιος πρέπει να το χρησιμοποιεί; Πώς μπορεί μια επιχείρηση να επωφεληθεί από αυτό;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ADVENGERS, μια πολυβραβευμένη εταιρεία digital marketing που εξειδικεύεται στο κομμάτι του SEO, αλλά και όλων των υπόλοιπων υπηρεσιών του digital, στρατηγική, performance και δημιουργικό, δίνουν τις σχετικές απαντήσεις.

Κατανοώντας
το SEO

Για
αρχή πάμε να δούμε τι ακριβώς είναι το
SEO
και ποιος είναι ο σκοπός του.

Οι μηχανές αναζήτησης (όπως η Google, Bing, Yahoo! κ.ά.) είναι από τα βασικά κανάλια που στρέφονται οι χρήστες για να βρουν πληροφορίες για ό,τι αναζητούν, είτε αυτό είναι ένα προϊόν / υπηρεσία, μια επιχείρηση, αλλά και για να απαντήσουν σε κάποιο τους ερώτημα / προβληματισμό.

Στην καρδιά λοιπόν κάθε αναζήτησης βρίσκεται ένας πολύπλοκος αλγόριθμος, ο οποίος καθορίζει ποιες σελίδες θα κατακτήσουν αυτές τις πολυπόθητες top θέσεις στις σελίδες αποτελεσμάτων.

Αν
θα μπορούσαμε να δώσουμε έναν ορισμό
για το SEO
λοιπόν, αυτός είναι ότι το SEO
είναι η τεχνική και η επιστήμη της
βελτιστοποίησης της κάθε ιστοσελίδας,
έτσι ώστε αυτή να είναι πιο ορατή και
ελκυστική στον συγκεκριμένο αλγόριθμο,
αλλά και στον χρήστη που πραγματοποιεί
την αναζήτηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άρα, αυτό που προσφέρει το SEO είναι να εμφανίζει σε όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση στις αναζητήσεις ενός χρήστη την ιστοσελίδα της ενδιαφερόμενης επιχείρησης.

Πώς γίνεται
μια ιστοσελίδα SEO friendly

«Όσο σημαντικό είναι το περιεχόμενο στον digital κόσμο τόσο σημαντικό είναι και στο SEO» δηλώνει ο Γιώργος Τσίρος, Performance Marketing Director των ADVENGERS, ο οποίος συμπληρώνει λέγοντας ότι «έχοντας πάντα στο μυαλό μας ένα σύνολο παραγόντων που επηρεάζουν το SEO, και εφόσον έχουμε εξασφαλίσει την τεχνική αρτιότητα, στρέφουμε την προσοχή μας στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Το περιεχόμενο θα πρέπει να είναι μοναδικό, να περιέχει συγκεκριμένα keywords αλλά και να λαμβάνει υπόψη του το Search Intent (τι ψάχνουν περισσότερο και γιατί) των χρηστών, το οποίο εξελίσσεται συνεχώς και γίνεται και πιο συγκεκριμένο. Γι’ αυτό τον λόγο, πρέπει η κάθε επιχείρηση-ιστοσελίδα να προσαρμόζεται σε αυτές τις μεταβαλλόμενες συνθήκες και να διαμορφώνει ανάλογα και το περιεχόμενό της».

Γιώργος Τσίρος
Γιώργος Τσίρος

Περιεχόμενο, όμως, δεν είναι μόνο το κείμενο. Είναι κάθε τι που συνοδεύει το βασικό κορμό μιας σελίδας, άρα, μέρος του μπορεί να είναι οι φωτογραφίες, τα video και ό,τι άλλο βοηθάει στην πιο εύκολη κατανάλωση και κατανόησή του. Για παράδειγμα, έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να διαβαστεί ένα άρθρο σε ένα blog ταξιδιωτικού γραφείου που συνοδεύεται από σχετικές φωτογραφίες, σε αντίθεση με ένα που δεν έχει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς το SEO
οδηγεί σε κέρδος

Ακολουθώντας τα βήματα μιας σωστής στρατηγικής SEO, κάθε επιχείρηση μπορεί να ωφεληθεί με πολλαπλούς τρόπους. Είναι γεγονός ότι σχεδόν κανείς δεν προχωρά στη δεύτερη σελίδα της Google, πόσω μάλλον πέραν αυτής. Υπάρχει μία έκφραση μάλιστα στον κλάδο που το περιγράφει όλο αυτό πολύ στοχευμένα:

«Αν
θέλεις να κρύψεις ένα μυστικό από όλους,
το γράφεις στη δεύτερη σελίδα της
Google.»

Δημιουργώντας
ποιοτικό content, η μηχανή αναζήτησης
αξιολογεί θετικά τη συγκεκριμένη
ιστοσελίδα και προβάλλει το brand σε
υψηλότερες θέσεις.

Αυτό
οδηγεί σε αυξημένη οργανική επισκεψιμότητα,
πράγμα που σημαίνει ότι περισσότεροι
δυνητικοί πελάτες επισκέπτονται τον
ιστότοπο της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Παράλληλα, με τη βελτιστοποίηση του User Experience αυξάνεται ο χρόνος παραμονής των πελατών μέσα στο website και έτσι μπορεί να αυξηθεί και η αλληλεπίδρασή τους με την επιχείρηση και κατ’ επέκταση τα conversion τους.

Κοινώς, ποιοτικότερο κοινό σημαίνει μεγαλύτερα έσοδα. Επιπλέον, όσο βελτιώνεται η θέση εμφάνισης της ιστοσελίδας μειώνεται η πληρωμένη επένδυση σε διαφήμιση στο περιβάλλον του Google Search. Άρα, λιγότερα έξοδα, μεγαλύτερο κέρδος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος,
ωφελούνται και τα φυσικά καταστήματα
της επιχείρησης, εφόσον διαθέτει, καθώς
καλύπτονται αναζητήσεις που συμπεριλαμβάνουν
και την τοποθεσία, όπου ο χρήστης μπορεί
να βρει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του
brand. Ειδικά για το τελευταίο, όλες οι
έρευνες δείχνουν ότι η online
αναζήτηση έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο
και στις επισκέψεις σε φυσικό κατάστημα.

Game-changer
για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Είναι
αλήθεια ότι όταν μια μικρομεσαία
επιχείρηση έχει απέναντί της πολυεθνικές
ή μεγαθήρια να ανταγωνιστεί, και άρα
μεγάλα budget και τεράστιες καμπάνιες,
μοιάζει κάπως αποκαρδιωτικό το να
προσπαθήσει να «μπει στο παιχνίδι» σε
επίπεδα πληρωμένης διαφημιστικής
προβολής.

Όπως τονίζουν όμως και οι ADVENGERS, το SEO είναι ένα από τα εργαλεία που μπορούν με χαμηλό budget να τους «βάλουν στο παιχνίδι» με ίσους όρους. Δημιουργώντας υψηλής ποιότητας ενημερωτικό και ελκυστικό περιεχόμενο, μπορεί μια μικρομεσαία επιχείρηση να καθιερωθεί ως αυθεντία στον χώρο της και να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, έναντι πιο μεγάλων παικτών.

Επιπλέον, τα διαθέσιμα στοιχεία που έχει μία επιχείρηση που εφαρμόζει πρακτικές SEO μπορούν να της δώσουν κρίσιμες πληροφορίες προκειμένου να είναι σε θέση να τροποποιεί τη στρατηγική της σε πραγματικό χρόνο, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της στα οργανικά (δωρεάν) αποτελέσματα μιας μηχανής αναζήτησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποια είναι
τελικά τα key
points
για το SEO;

Κάθε επιχείρηση που θέλει να είναι ανταγωνιστική στο σήμερα αλλά και στο μέλλον πρέπει να κάνει SEO. Δεν είναι απλώς μια επιλογή. Είναι μια αναγκαιότητα όταν μιλάμε για σύγχρονη επιχειρηματικότητα.

Οι ADVENGERS, «οπλισμένοι» με στρατηγικές που βασίζονται σε πραγματικά δεδομένα, και χάρη σε μια προσεκτικά επιλεγμένη ομάδα επαγγελματιών SEO, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αξιοποίησης των πραγματικών δυνατοτήτων του. Η αποστολή τους είναι ξεκάθαρη: να δώσουν την ευκαιρία σε κάθε πελάτη και σε κάθε επιχείρηση, όσο μικρή ή μεγάλη είναι, να ανθήσει στον ψηφιακό χώρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 



Πηγή