Ξεπέρασε ήδη τα 10 εκατ. χρήστες, αλλά δεν είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη

0


Εντυπωσιακό το ξεκίνημα για το Threads, τον ανταγωνιστή του Twitter από τη Meta, με την εταιρεία να βλέπει περισσότερες από 10 εκατομμύρια εγγραφές χρηστών μέσα σε μόλις 7 ώρα απο το λανσάρισμα της εφαρμογή για συσκευές iOS!

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη ήδη σε περισσότερες από 100 χώρες, αλλά δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτές οι χώρες της ΕΕ, καθώς η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας έκρινε πως μέχρι στιγμής η Meta δεν έχει συμμορφωθεί με τους κανόνες για την ιδιωτικότητα. Παρόλα αυτά, η DPC δεν έχει εκδόσει κάποια εντολή μπλοκαρίσματος του Threads και φαίνεται πως απλά περιμένει τη Meta να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να δώσει το πράσινο φως.

Οι πληροφορίες λένε πως η DPC βλέπει ως σημαντικότερο εμπόδιο το γεγονός ότι το Threads αποκτά πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη που είναι, βέβαια, γνωστά από το Instagram, όπως την τοποθεσία, το ιστορικό αναζήτησης κλπ. Υπενθυμίζουμε πως ήδη έχουν ρίξει τα καρφιά τους κατά της Meta λόγω αυτής της συλλογής δεδομένων τόσο ο Jack Dorsey (ιδρυτής και πρώην CEO της Twitter), όσο και ο Elon Musk.

Παρά την απουσία των ευρωπαϊκών χωρών, η εκκίνηση του Threads είναι άκρως ενδιαφέρουσα και τα νούμερα θα ήταν σαφέστατα πολύ μεγαλύτερα. Για την ώρα οι χρήστες μπορούν να αναρτήσουν κείμενο, εικόνες και videos διάρκειας έως 5 λεπτών, καθώς και τη δυνατότητα να κάνουν like, να σχολιάσουν και να διαμοιραστούν περιεχόμενο άλλων χρηστών.

Ο Mark Zuckerberg ισχυρίζεται πως το Threads δεν είναι απλά μια εναλλακτική του Twitter, καθότι σύντομα θα είναι συμβατό με το ανοικτό πρωτόκολλο ActivityPub για άμεση αλληλεπίδραση με πλατφόρμες όπως το Mastodon και το WordPress, ανοίγοντας έτσι νέους τρόπους διασύνδεσης που δεν είναι εφικτοί στα υπάρχοντα κοινωνικά δίκτυα.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή