Ξεπέρασε τα 46.6 εκατ. συνολικές πωλήσεις PlayStation 5

17


Από τη στιγμή που λύθηκαν τα προβλήματα με την παραγωγή των παιχνιδοκονσολών PlayStation 5 και η Sony προλαβαίνει να καλύψει την ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο, ήταν αναμενόμενο πως η εταιρεία θα δει τις πωλήσεις να αυξάνονται κατακόρυφα, ειδικά σε μια περίοδο που έχει ωριμάσει αρκετά η παραγωγή τίτλων και γενικότερα σε μια χρονιά που θεωρείται από τις κορυφαίες στην ιστορία του gaming από άποψης ποιότητας.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του τριμήνου που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, η Sony αποκάλυψε πως πούλησε 4.9 εκατομμύρια PlayStation 5, δηλαδή 1.6 εκατ. περισσότερα από το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών πωλήσεων στα 46.6 εκατ. από τον Νοέμβριο του 2020.

Μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα πωλήθηκαν 67.6 εκατομμύρια παιχνίδια, αν και μόλις τα 4.7 εκατ. είναι first-party τίτλοι, αλλά όπως και να ‘χει η Sony περιμένει εκθετικά ανεβασμένα νούμερα για το τρέχον τρίμηνο, μιας και μόνο το Marvel’s Spider-Man 2 κατάφερε να πουλήσει 5 εκατ. τεμάχια στις πρώτες 11 ημέρες της κυκλοφορίας του.

Γενικά η Sony θα χρειαστεί να πουλήσει 16.8 εκατομμύρια PS5 μέχρι το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους (σ.σ. ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου 2024), ένας στόχος που είναι αρκετά υψηλός δεδομένου ότι μέσα στο 2022 πούλησε συνολικά 19.1 εκατ. παιχνιδοκονσόλες. Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος της εταιρείας, Hiroki Totoki, είναι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουν και μάλιστα εύκολα!

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή