Ο απατεώνας που κατάφερε να κλέψει πάνω από 120 εκατ. δολάρια από Facebook και Google

32



Την ενοχή του για μία καλοστημένη απάτη μέσω της οποίας απέσπασε πάνω από 120 εκατομμύρια δολάρια από την Google και τη Facebook ομολόγησε ένας 50χρονος Λιθουανός, ο οποίος έχει εκδοθεί από το 2017 στη Νέα Υόρκη λόγω της υπόθεσης αυτής.

Ο Εβάλντας Ριμασάουσκας ομολόγησε πως μαζί με συνεργούς του που δεν κατονομάζονται, έστησαν μία εταιρεία στη Λετονία ονόματι Quanta Computer, το ίδιο ακριβώς όνομα με μία κατασκευάστρια hardware με την οποία συνεργάζονται η Google και η Facebook. Μέσα από έναν λαβύρινθο από χιλιάδες παραποιημένα δελτία παροχής, συμβόλαια, επιστολές και εταιρικές σφραγίδες, κατάφεραν να ξεγελάσουν τους δύο κολοσσούς του Διαδικτύου, αποσπώντας δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από το 2013 ως το 2015.

Οι πληρωμές ήταν συνδεδεμένες με τραπεζικούς λογαριασμούς που ελέγχονταν από τον Ριμασάουσκας, και στη συνέχεια «ξέπλενε» τα χρήματα αυτά μέσω άλλων τραπεζικών λογαριασμών σε Λετονία, Κύπρο, Σλοβακία, Λιθουανία, Ουγγαρία και Χονγκ Κονγκ.

Ο Ριμασάουσκας είναι αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης έως και 30 ετών, ενώ η ποινή του θα του γνωστοποιηθεί στις 24 Ιουλίου.

Και οι δύο εταιρείες (που δεν κατονομάζονται στη δικογραφία, αλλά αναφέρονται ως «Θύμα 1» και «Θύμα 2») υποστηρίζουν πως έχουν ανακτήσει όλα ή το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που απέσπασε ο Λιθουανός, ενώ πηγές που επικαλείται το Bloomberg αναφέρουν ότι το κόλπο αυτό «στοίχισε» 23 εκατομμύρια δολάρια στην Google και 98 εκατομμύρια στη Facebook.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR





Πηγή