Ο αστεροειδής δίνει σημαντικά στοιχεία για την προέλευση της ζωής στην Γη

12


Η σπουδαία αποστολή Hayabusa2 της JAXA με τον βομβαρδισμό και την περισυλλογή δειγμάτων από τον αστεροειδή Ryugu αρχίζει να αποδίδει καρπούς, καθώς οι ερευνητές προχωρούν σε μεγαλύτερο βάθος τις αναλύσεις τους. Στην τελευταία αναφορά σημειώνουν πως πιθανότατα βρήκαν συγκεκριμένες προβιοτικες οργανικές ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων διαφορετικών τύπων αμινοξέων.

Τα αμινοξέα θεωρούνται θεμελιώδη για την ανάπτυξη ζωής και υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια μια θεωρία που πιστεύει πως έφτασαν στη νεαρή Γη από πτώσεις αστεροειδών και μετεωριτών. Γι’ αυτό οι διαστημικές υπηρεσίες ξεκίνησαν αποστολές συλλογής δειγμάτων από αστεροειδείς προκειμένου να μάθουν περισσότερα για την σύσταση τους, αλλά και για να καταλάβουν αν μπορεί να έχει βάση η συγκεκριμένη θεωρία.

Τα ευρήματα από τον αστεροειδή Ryugu εμφανίζουν αρκετά κοινά στοιχεία με αυτά που βρέθηκαν σε μετεωρίτες με ίχνη από «αρχαιο» νερό, δηλαδή νερό που υπήρχε στο Διάστημα και δεν έχει μολυνθεί από την ατμόσφαιρα της Γης. Το επόμενο βήμα, λοιπόν, είναι να καταλάβουν πως δημιουργήθηκε αυτό το νερό και από που προέρχεται το νερό στη Γη.

Αναμένονται πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις μόλις συγκριθούν τα δείγματα του Ryugu με αυτά που φέρνει πίσω στη Γη η αποστολή OSIRIS-REx της NASA αργότερα μέσα στη χρόνια.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή