Ο δορυφόρος της Facebook για την παροχή Internet θα τεθεί σε τροχιά το 2019

41


Τον προηγούμενο μήνα είχαμε την επίσημη ακύρωση του φιλόδοξου project Aquila από τη Facebook, το οποίο περιελάμβανε την κατασκευή μεγάλων ηλιακών drones που θα αιωρούταν σε διάφορες απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη μας για την παροχή πρόσβασης στο Internet. Η εταιρεία αποφάσισε τελικά να προσεγγίσει πιο ορθολογικά την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου μέσω της PointView Tech.

Η θυγατρική της Facebook λέγεται ότι κατασκευάζει έναν πειραματικό δορυφόρο αξίας αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος θα τεθεί σε τροχιά με σκοπό την παροχή πρόσβασης στο Internet. Το μέχρι πρότινος μυστικό project εντοπίστηκε σε σχετικό φάκελο που κατατέθηκε στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ (Federal Communications Commission – FCC) και μόλις τώρα η Facebook επιβεβαίωσε το project στο δίκτυο CNET.

Συγκεκριμένα, εκπρόπωπος της Facebook ανέφερε ότι ο δορυφόρος Athena θα τεθεί σε τροχιά σε χαμηλό ύψος για την παροχή πρόσβασης σε απομακρυσμένες περιοχές όπου το δίκτυο είναι είτε περιορισμένο είτε ανύπαρκτο. Αν και δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας, η καταχώρηση στην FCC αποκαλύπτει ότι η σύνδεση θα είναι 10 φορές πιο γρήγορη από το αντίστοιχο project StarLink της SpaceX.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Wired, ο δορυφόρος της Facebook θα τεθεί σε τροχιά στις αρχές του 2019.

[via]



Πηγή