Ο εργαζόμενος που αρνήθηκε μια εξαιρετικά καλοπληρωμένη δουλειά στο Facebook – Newsbeast

14


Ένας πολυπόθητος developer της Silicon Valley βγήκε πρόσφατα να μιλήσει για τα πώς και τα γιατί της σχετικά οργισμένης απάντησής του στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού του Facebook.

Το Facebook περνά δύσκολες ώρες το 2018 με το ένα σκάνδαλο πίσω από το άλλο. Στην αρχή ήταν το θέμα με την Cambridge Analytica, που του έκοψε 60 δισ. δολάρια από την τιμή της μετοχής του, μετά ήταν η άβολη παραδοχή πως είχε κεφαλαιώδη ρόλο στη διασπορά ψευδών ειδήσεων κατά τις προεδρικές εκλογές του 2016 και το πράγμα έκλεισε με την άρον-άρον παραίτηση των δύο ιδρυτών του Instagram (που ανήκει στο Facebook).

Προσφάτως μάλιστα ο Mark παραδέχτηκε το μεγαλύτερο χακάρισμα στην ιστορία του κοινωνικού του δικτύου! Και δεν είναι μόνο ότι η μετοχή του καταποντίζεται ολοένα και περισσότερο, είναι και το γεγονός ότι χάνει σε όρους αξιοπιστίας στην αγορά. Κάτι που του στερεί αναγκαστικά τα μεγαλύτερα ταλέντα της Silicon Valley, κάτι ιδεολόγους και οραματιστές δηλαδή που νιώθουν άβολα να δουλεύουν στον κακόφημο πια κολοσσό της κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως ο Ben Werdmuller, ένας developer με ηθικές ανησυχίες που προσφάτως αρνήθηκε μια τουλάχιστον καλοπληρωμένη θέση στο Facebook καθώς όλα αυτά του κάθονται στον λαιμό. To σκάνδαλο της Cambridge Analytica κυρίως, που μετέτρεψε το Facebook σε μέσο προπαγάνδας κατά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Ο Werdmuller απάντησε στο φλερτ της εταιρίας ξερά: «Με ενοχλεί ο σημαντικός ρόλος του Facebook στις εκλογές του 2016 και σε εξελισσόμενες υποθέσεις σε όλο τον κόσμο, κάτι που σημαίνει ότι είναι απίθανο να αναζητήσω θέση στην εταιρία σας στο μέλλον. Με αυτό υπόψη, παρακαλώ σβήστε με από τη λίστα σας»!

Να σημειωθεί εδώ πως μια θέση εργασίας στο Facebook δεν είναι μικρό πράγμα, καθώς ο μέσος όρος των ετήσιων αποδοχών των υπαλλήλων του το 2017 κυμάνθηκε στα 240.000 δολάρια, όπως αποκάλυψε το Business Insider τον Απρίλιο του 2018!

«Ξέρω πολλούς που στέκονται κριτικά απέναντι στο Facebook», δήλωσε σε αμερικανικό μέσο, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από δημοσίευμα των «New York Times» που αποκάλυψε πως πολλοί υπάλληλοι του Facebook ζητούν μαζικά μετατάξεις σε πιο «αθώες» εταιρίες του κολοσσού, όπως τα WhatsApp και Instagram…





Πηγή