Ο νέος Edge browser θα υποστηρίζει τα Chrome extensions

9


Την προηγούμενη εβδομάδα έσκασε η φήμη ότι η Microsoft θα ετοιμάσει έναν νέο web browser βασισμένο στο Chromium project, “σκοτώνοντας” ουσιαστικά τη δική της μηχανή rendering EdgeHTML για να στραφεί σε αυτήν του Google Chrome browser. Η φήμη δεν έμεινε στον αέρα και πλέον η εταιρεία έχει επιβεβαιώσει με κάθε επισημότητα αυτή τη μετάβαση.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Edge Project, Kyle Alden, απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων για τον νέο web browser της Microsoft που έγιναν από χρήστες του Reddit.

“Είναι σκοπός μας να υποστηρίξουμε τα υπάρχοντα Chrome extensions και θέλουμε να φέρουμε τη επόμενη έκδοση του Microsoft Edge browser σε όλες τις συσκευές Microsoft”

Σε ό,τι αφορά της Progressive Web Apps, ο κ. Alden επιβεβαίωσε ότι θα υποστηρίζεται η εγκατάσταση τους απευθείας τόσο από τον web browser (όπως συμβαίνει με τον Chrome browser), όσο και από το Microsoft Store. Επιπλέον, τόνισε ότι η ομάδα του σκοπεύει να συνεχίσει την υποστήριξη της μηχανής rendering EdgeHTML/Chakra για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με τις παλαιότερες PWA εφαρμογές που βασίζονται σε αυτήν.

Με τη μετάβαση στο Chromium, ο νέος Microsoft Edge θα μπορεί να υποστηρίξει τα χιλιάδες Chrome extensions για να ενισχύσει τη λειτουργικότητα για τους τελικούς χρήστες. Από την άλλη, εκφράζεται ο κίνδυνος από τους αναλυτές ότι ουσιαστικά θα δημιουργήσει έναν κλώνο του Chrome browser, ενώ ο οργανισμός Mozilla καταδικάζει αυτή την απόφαση υπό την έννοια ότι χάνεται η πολυφωνία στον τομέα των web browsers.

[via]



Πηγή