Ο ολοκληρωμένος AI βοηθός έρχεται τον Ιούνιο στο Windows 11!

1


Το επόμενο βήμα για τη Microsoft στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης ήταν λογικό και αναμενόμενο. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα στο συνέδριο BUILD 2023 το Windows Copilot, ένα AI εργαλείο – προσωπικό βοηθό για τους χρήστες στο λειτουργικό σύστημα Windows 11, το οποίο πρακτικά θα τους βοηθά σε οτιδήποτε και αν θέλουν να κάνουν.

Το Windows Copilot θα είναι προσβάσιμο από ένα νέο κουμπί στην Taskbar και αφότου το ενεργοποιήσει ο χρήστης, θα βλέπει στο πλάι μόνιμα ανοικτή μια μπάρα (σε εφαρμογές, προγράμματα, παράθυρα κλπ.) για να του προσφέρει μια εμπειρία χρήσης αντίστοιχη με αυτήν του Bing Chat. Για παράδειγμα, θα μπορείς να ζητάς από το Windows Copilot να εκτελέσει από απλές διεργασίες (π.χ. copy-paste, λήψη screenshot) μέχρι πιο πολύπλοκες όπως να σου εξηγήσει το περιεχόμενο που διαβάζεις, να γράψει μια περίληψη ή να παραφράσει ένα κείμενο.

Όπως ακριβώς γνωρίζουμε από το Bing Chat, έτσι και στην περίπτωση του Windows Copilot θα μπορείς να λαμβάνεις αναλυτικές απαντήσεις για οτιδήποτε. Για παράδειγμα, αν θέλεις να οργανώσεις τις διακοπές σου σε κάποιο μέρος, το Copilot μπορεί να σου βρίσκει εισιτήρια και τόπο διαμονής, να ελέγχει τις καιρικές συνθήκες κλπ.

Το λανσάρισμα του Windows Copilot θα πραγματοποιηθεί σε preview έκδοση για υπολογιστές Windows 11 μέσα στον Ιούνιο.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή