Ο Tim Cook δεν θέλει διαρροές, όπως αναφέρει σε email που…διέρρευσε

24


Νωρίτερα φέτος, η Apple ξεκίνησε να διατηρεί μια αυστηρότερη πολιτική αναφορικά με τη διαρροή πληροφοριών για τα ακυκλοφόρητα προϊόντα της, θέτοντας εν ενεργεία δικηγόρους να αποστέλλουν προειδοποιήσεις στους φερόμενους ως διαρρέοντες.

Η αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών για τα ακυκλοφόρητα προϊόντα της Apple δεν αποτελεί τη μοναδική διαρροή, καθώς εσχάτως γνωστοποιήθηκε ότι η εταιρεία αναδιαμορφώνει την πολιτική της σχετικά με την COVID-19, απαιτώντας από όλους τους εργαζομένους τον εμβολιασμό τους προκειμένου να γίνει εφικτή η παράλειψη των τακτικών τεστ.

Τώρα, η τελευταία διαρροή από τα εσωτερικά της Apple δίνει στη δημοσιότητα το περιεχόμενο ενός email που στάλθηκε από τον CEO, Tim Cook σε όλους τους υπαλλήλους της εταιρείας, ο οποίος εξέφρασε τη γνώμη και τα συναισθήματα του σχετικά με πληροφορίες που διαρρέονται από τους εργαζόμενους του τεχνολογικού κολοσσού.

Το email που φέρει την υπογραφή του Tim Cook αναφέρει τα εξής:

Αγαπητή ομάδα,

Ήταν υπέροχο να επικοινωνήσω μαζί σας στην παγκόσμια συνάντηση εργαζομένων την Παρασκευή. Υπήρχαν πολλά για να γιορτάσουμε από την αξιόλογη της νέας σειράς των προϊόντων μας, μέχρι τις αξίες μας που λειτουργούν γύρω από την κλιματική αλλαγή, τη φυλετική ισότητα και την ιδιωτικότητα. Ήταν μια καλή ευκαιρία να προβληματιστούμε για τα πολλά επιτεύγματά μας και να συζητήσουμε για το τι έχετε στο μυαλό σας.

Σας γράφω σήμερα επειδή άκουσα ότι τόσοι πολλοί από εσάς απογοητεύτηκαν απίστευτα όταν είδαν το περιεχόμενο της συνάντησης να διαρρέει στους δημοσιογράφους. Αυτό έρχεται μετά την κυκλοφορία ενός προϊόντος του οποίου οι περισσότερες λεπτομέρειες των ανακοινώσεών μας διέρρευσαν επίσης στον Τύπο.

Θέλω να ξέρετε ότι συμμερίζομαι την απογοήτευσή σας. Αυτές οι ευκαιρίες για σύνδεση ως ομάδα είναι πραγματικά σημαντικές. Αλλά λειτουργούν μόνο εάν μπορούμε να εμπιστευτούμε ότι το περιεχόμενο θα παραμείνει εντός της Apple. Θέλω να σας καθησυχάσω ότι κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας για να εντοπίσουμε αυτούς που διέρρευσαν τις προκείμενες πληροφορίες. Όπως γνωρίζετε, δεν ανεχόμαστε αποκάλυψη εμπιστευτικών πληροφοριών. Γνωρίζουμε ότι οι διαρροές αποτελούν έναν μικρό αριθμό ατόμων. Γνωρίζουμε επίσης ότι τα άτομα που διαρρέουν εμπιστευτικές πληροφορίες δεν ανήκουν εδώ.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για όλα όσα κάνατε για να γίνουν τα προϊόντα μας πραγματικότητα και όλα όσα θα κάνετε για να τα πάρετε στα χέρια των πελατών. Χθες κυκλοφορήσαμε το iOS 15, το iPadOS 15 και το watchOS 8, και η Παρασκευή σηματοδοτεί τη στιγμή που μοιραζόμαστε μερικά από τα απίστευτα νέα προϊόντα μας με τον κόσμο. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από αυτό. Θα συνεχίσουμε να μετράμε τη συμβολή μας στις ζωές που αλλάζουμε, τις σχέσεις που καλλιεργούμε και τη δουλειά που κάνουμε για να αφήσουμε στον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

Σας ευχαριστώ,

Tim.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.





Πηγή