Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022-Έμπνευση για ένα πιο βιώσιμο μέλλον με «όχημα» την τεχνολογία

36


Φανταστείτε έναν κόσμο όπου ακόμη και τα πιο απλά θα γίνονταν πιο δημιουργικά, πιο ευφάνταστα και πιο βιώσιμα! Η εκπαιδευτική ρομποτική συμβάλλει σε αυτό το όραμα, δημιουργώντας ελπίδα. Ανήκει στις νέες γενιές και αποτελεί το εφαλτήριο για την επόμενη μέρα στον πλανήτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δημιουργία είναι μαγεία και το μέλλον αγγίζει σίγουρα την τεχνολογία. Πώς θα σας φαινόταν αν η συγκομιδή των οπωροκηπευτικών γινόταν αυτόματα; Τι θα λέγατε αν κατά την παραγωγή κρασιού υπήρχε ένα σύστημα που ειδοποιούσε για τα δεδομένα των βλαβερών αερίων κατά τη ζύμωσή του; Και τέλος, πόσο χρήσιμο θα ήταν ένα «έξυπνο» σύστημα διαχείρισης και διανομής νερού σε περιοχές που το έχουν ιδιαίτερη ανάγκη; Οι παραπάνω είναι οι πρωτότυπες ιδέες που ξεχώρισαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022, ο οποίος πραγματοποιήθηκε για όγδοη συνεχή χρονιά, από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE.

Ο Διαγωνισμός-σταθμός με την αρωγή της COSMOTE

Στον διαγωνισμό που πλέον έχει γίνει θεσμός συμμετείχαν περισσότεροι από 1.200 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ στο επίκεντρο των καινοτόμων εφαρμογών τέθηκε η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, αλλά και της αγροτικής παραγωγής. Όπως έχει αποδειχθεί από το πλήθος των συμμετοχών – περίπου 30.000 μαθητές όλα αυτά τα χρόνια από κάθε γωνιά της χώρας – ο Διαγωνισμός έχει συμβάλλει καθοριστικά στη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα και στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας των παιδιών προς σημαντικές εφευρέσεις για έναν κόσμο καλύτερο για όλους. Άλλωστε, αυτό ακριβώς αποτελεί και τον πυρήνα της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Η έμπνευση και τα κίνητρα στα παιδιά για ανάπτυξη τεχνολογικών δεξιοτήτων που θα αναδείξουν τα νέα ταλέντα του αύριο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ρόλος της COSMOTE σε όλη αυτήν την προσπάθεια είναι καθοριστικός. Ήταν από τους πρώτους ιδιωτικούς φορείς που επένδυσαν συστηματικά στη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής και του STEM στα ελληνικά σχολεία, έχοντας ωφελήσει μέχρι σήμερα περισσότερους από 170.000 μαθητές και καθηγητές. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες εντάσσονται στη στρατηγική της εταιρείας για την αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων ανάμεσα στις οποίες είναι και η ψηφιακή συμπερίληψη. Στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής που υποστηρίζει η COSMOTE, έχουν μέχρι σήμερα συμμετάσχει περίπου 30.000 μαθητές, με την εταιρεία να ενισχύει το έργο αυτό με τη στήριξη ενημερωτικών σεμιναρίων εκπαιδευτικών, αλλά και τη δωρεά εκπαιδευτικού εξοπλισμού στα σχολεία. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων, που είναι απαραίτητες για την ισότιμη συμμετοχή όλων στη νέα ψηφιακή κοινωνία και έχει στόχο να συμβάλλει σε έναν πιο βιώσιμο κόσμο, καλύτερο για όλους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 



Πηγή