Παραδέχτηκε και αυτή ότι κλέβει στα benchmark tests

8


Ανά τακτά διαστήματα προστίθενται και άλλοι κατασκευαστές στη λίστα με αυτούς που κλέβουν στα benchmark tests. Πριν από λίγο καιρό ήταν η Huawei, η Honor και η OnePlus που παραδέχτηκαν ότι βελτιστοποιούν τις συσκευές τους για συγκεκριμένες τέτοιες δοκιμές, με αποτέλεσμα να αφαιρεθούν 4 συσκευές της πρώτης από το 3DMark. Τώρα, μαθαίνουμε ότι παρόμοια πρακτική ακολουθεί και η Oppo, με αποτέλεσμα να υποστεί και αυτή τις κυρώσεις.

Για την ακρίβεια, το 3DMark αφαίρεσε από τις λίστες του τα Oppo Find X και Oppo F7, αφότου δοκίμασε τις δύο συσκευές με μια έκδοση του που συνήθως δεν αναγνωρίζουν τα περισσότερα smartphones. Τα αποτελέσματα αποδείχτηκαν ότι ήταν κατά 41% χειρότερα σε σύγκριση με τις μετρήσεις που έγιναν με την κλασική έκδοση του 3DMark.

Η Oppo δικαιολογήθηκε αναφέροντας ότι βελτιστοποιεί τη συμπεριφορά των συσκευών όχι μόνο για την εκτέλεση των benchmarks, όσο και για το gaming ωθώντας τον επεξεργαστή στα όρια του. Για άλλες εφαρμογές διαθέτει ένα σύστημα βελτιστοποίησης για την εξοικονόμηση ενέργειας, με την απόδοση να πέφτει στο 20-30% όταν δεν παρατηρηθεί κάποια ενέργεια του χρήστη για 5-10 δευτερόλεπτα. Με ένα άγγιγμα, όμως, η συσκευή ξυπνά και πάλι τον επεξεργαστή, αλλά δεν λειτουργούν έτσι τα αυτοματοποιημένα benchmarks.

Γι’ αυτό, η UL (δημιουργός του 3DMark) θεωρεί ότι η Oppo κλέβει κατά την εκτέλεση του benchmark και αποφάσισε να αφαιρέσει αυτές τις δύο συσκευές από τη λίστα της. Από την πλευρά της, η Oppo δηλώνει ότι θα πραγματοποιήσει κάποιες αλλαγές στα συστήματα της για να είναι “καθαρή”.

[via]



Πηγή