Παρουσιάζει νέες λειτουργίες για Android συσκευές

10


Εκτός από το νέο logo για το Android OS και το νέο bugdroid, η Google αποκάλυψε ορισμένα από τα νέα χαρακτηριστικά που θα δουν οι χρήστες των συσκευών του οικοσυστήματος της μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η πρώτη από αυτές είναι το Assistant At a Glance, ένα νέο widget για συσκευές Android που εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης για να ανανεώνει τακτικά τον καιρό, τις πληροφορίες ταξιδιού και τα επερχόμενα σημειωμένα events από το ημερολόγιο του χρήστη.

Δεύτερο έρχεται το Image Q&A on Lookout, το οποίο εκμεταλλεύεται επίσης το AI για να δημιουργεί πιο αναλυτικές περιγραφές των εικόνων για τους χρήστες με προβλήματα όρασης. Όταν ο χρήστης ανοίξει κάποια εικόνα, μπορεί είτε να πληκτρολογήσει είτε να ζητήσει μέσω φωνητικής εντολής μια λεπτομερή περιγραφή της. Σε πρώτη φάση υποστηρίζονται 11 γλώσσες και σταδιακά θα προστεθούν περισσότερες.

Ακολουθεί μια αναβάθμιση για το Google Wallet, χάριν στην οποία οι χρήστες θα μπορούν να φωτογραφίζουν πάσα (διαβατήρια, κάρτες γυμναστηρίου κλπ.) που διαθέτουν barcode ή QR code προκειμένου να τα περνούν σε ψηφιακή μορφή μέσα στην εφαρμογή Wallet για να τα χρησιμοποιούν άμεσα μέσα από την τελευταία.

Σε ό,τι αφορά το Android Auto, οι χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιούν και να συμμετέχουν σε τηλεδιασκέψεις των Webex και Zoom μόνο μέσω ήχου (για προφανείς λόγους), καθώς και να περιηγούνται μεταξύ των προγραμματισμένων meetings απευθείας από την οθόνη του αυτοκινήτου τους. Όλες οι ενεργές κλήσεις ελέγχονται απευθείας από το Android Auto, επομένως είναι εύκολη η σίγαση του μικροφώνου και ο τερματισμός της κλήσης.

Τέλος, η λειτουργία των Personal Routines υποστηρίζει πλέον τα Fitbit και Google Fit για άμεση επικοινωνία με τα αντίστοιχα προϊόντα. Για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί να δηλώσει τις ώρες ύπνου και την ώρα αφύπνισης για να λαμβάνει στην πρωϊνή ρουτίνα τους τις ανάλογες πληροφορίες.

[Google]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή