Πατέντα της Sony δείχνει ότι θα υποστηρίζει όλους τους τίτλους των PS1, PS2, PS3 και PS4

23


Οι πρώτες ενδείξεις για την κατασκευή του PlayStation 5 υπήρχαν από πέρυσι το Μάρτιο, ενώ τον Οκτώβριο ο πρόεδρος της Sony είχε δηλώσει πως είναι επιτακτική η ανάγκη για τη δημιουργία της παιχνιδοκονσόλας επόμενης γενιάς. Τώρα, έρχεται το δίκτυο IGN να βάλει περισσότερο λάδι στη φωτιά με την αποκάλυψη μιας πατέντας της εταιρείας για το PS5.

Η πατέντα που δημοσιεύθηκε από τη Sony στις 31 Ιανουαρίου 2019 περιγράφει ένα νέο λογισμικό που θα επιτρέπει στο PS5 να παίζει όλα τα παιχνίδια των προηγούμενων γενεών PlayStation (PS1, PS2, PS3 και PS4), με αποτέλεσμα εκτός από πανίσχυρη παιχνιδοκονσόλα νέας γενιάς να αποτελέσει και τον καλύτερο emulator για το οικοσύστημα PlayStation.

Το εγχείρημα αυτό δεν είναι τόσο εύκολο όσο μπορεί να ακούγεται, διότι οι developers θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να προσαρμόσουν το hardware του PS5 με τις διαφορετικές αρχιτεκτονικές των προηγούμενων PlayStation. Στόχος είναι το PS5 να μιμείται ακριβώς τα προηγούμενα PlayStation και τα παιχνίδια να τρέχουν άριστα στην original μορφή τους.

Φανταζόμαστε ότι όλη αυτή η διαδικασία θα γίνεται μέσα από την υπηρεσία PlayStation Now που προσφέρει ήδη αυτή τη δυνατότητα στις σημερινές εκδόσεις του PlayStation, απλά για το PS5 θα έχουμε καθολική υποστήριξη για όλους τους τίτλους.

Αναμένουμε περισσότερη ενημέρωση μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ίσως και στο E3 2019.

[via]



Πηγή