Πατέντα της Xiaomi περιγράφει τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης από το επερχόμενο ηλεκτρικό όχημα της

13


Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi, το Xiaomi Modena, αναμένεται ότι θα παρουσιαστεί προς το τέλος του τρέχοντος έτους, όμως έχει ήδη έρθει στη δημοσιότητα μια πατέντα της εταιρείας που αποκαλύπτει τις προθέσεις της για την αυτόματη αναφορά ατυχημάτων (crash detection).

Η πατέντα αποκαλύπτει μια τεχνολογία για την αποθήκευση προκαθορισμένων επαφών έκτακτης ανάγκης στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέσω ενός αποθηκευτικού μέσου και ενός chip. Στα έγγραφα της πατέντας, αναφέρονται λεπτομέρειες σχετικά με διάφορα επίπεδα ατυχημάτων ή σενάρια βλάβης του οχήματος, τα οποία λειτουργούν ως καταλύτης για την πραγματοποίηση κλήσεων έκτακτης ανάγκης από το EV της Xiaomi.

Σύμφωνα με την πατέντα, θα υπάρχει μια ειδική συσκευή επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης για ατυχήματα που θα περιλαμβάνει τη μονάδα Get, τη μονάδα Determine και τη μονάδα Communication. Το module μπορεί να ανιχνεύσει μια σύγκρουση ή μια βλάβη του οχήματος και να συλλέξει πληροφορίες για την κατάσταση του. Στη συνέχεια, προσδιορίζει το επίπεδο ατυχήματος με βάση τις πληροφορίες κατάστασης μετά τη σύγκρουση και, ανάλογα με το επίπεδο ατυχήματος, θα αποστείλει τις πληροφορίες του ατυχήματος στην προκαθορισμένη επαφή έκτακτης ανάγκης του οχήματος.

Η πατέντα αποκαλύπτει ατυχήματα επιπέδου 1 και επιπέδου 2 με διάφορους παράγοντες. Οι παράγοντες επιπέδου 1 περιλαμβάνουν βλάβη της μπαταρίας, βλάβη του κυκλώματος, κατεστραμμένο προφυλακτήρα, κατεστραμμένη πίσω πλευρά κ.ο.κ. Από την άλλη μεριά, οι παράγοντες Επιπέδου 2 περιλαμβάνουν πιο κρίσιμα ζητήματα όπως ανατροπή οχήματος, διαρροή δεξαμενής πετρελαίου, αποκολλήσεις τροχών, ενεργοποίηση αερόσακων και πολλά άλλα. Σε περίπτωση ατυχήματος επιπέδου 1, θα σταλεί ένα γραπτό μήνυμα με τις πληροφορίες του ατυχήματος στην προκαθορισμένη επαφή έκτακτης ανάγκης. Αντίστοιχα, σε περίπτωση ατυχήματος επιπέδου 2, το Xiaomi EV θα στείλει μήνυμα ειδοποίησης στην προκαθορισμένη επαφή και θα πραγματοποιήσει κλήση έκτακτης ανάγκης στην αρμόδια υπηρεσία έκτακτης ανάγκης.

Όταν πραγματοποιείται κλήση έκτακτης ανάγκης, το σύστημα θα απορρίπτει αυτόματα όλες τις άλλες κλήσεις μέχρι την ολοκλήρωση της. Μόλις συμβεί αυτό, το σύστημα θα περιμένει την επανάκληση από την αρμόδια υπηρεσία έκτακτης ανάγκης συνεχίζοντας να απορρίπτει όλες τις υπόλοιπες κλήσεις. Όλες οι κλήσεις από την επαφή έκτακτης ανάγκης ή το κέντρο εξυπηρέτησης έκτακτης ανάγκης θα δρομολογούνται μέσω της τερματικής συσκευής που συνδέεται με το όχημα. Επίσης, το σύστημα θα ενεργοποιεί έναν χρονοδιακόπτη όταν ξεκινά η αναμονή διάσωσης έκτακτης ανάγκης μετά από συντονισμό με την αρμόδια υπηρεσία. Εάν η διάσωση δεν πραγματοποιηθεί εντός του καθορισμένου χρόνου αναμονής, τότε θα πραγματοποιηθεί νέα κλήση στην προκαθορισμένη επαφή έκτακτης ανάγκης.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή