Πλήρωσε $8 δισ. στη Samsung για να έχει προεπιλεγμένες τις εφαρμογές της

8


Συνεχίζουμε από τη δίκη της Google με τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις που έχει χτίσει, με το αζημίωτο φυσικά, με τη Samsung. Πρόσφατα είχαμε μάθει πως η εταιρεία επιβραβεύει τους συνεργάτες που φροντίζουν να αναβαθμίζουν τις συσκευές τους με νέες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος και διανέμουν έγκαιρα τα patches ασφαλείας. Τώρα, έρχεται στη δημοσιότητα και μια διαφορετική σχέση με τη Samsung, σχετικά με την προεγκατάσταση των εφαρμογών της Google στις συσκευές της.

Γνωρίζουμε ήδη ότι η Google πληρώνει $18 δισ. τον χρόνο στην Apple για να έχει προεπιλεγμένο το Google Search στις συσκευές της (και έξτρα 36% του ετήσιου διαφημιστικού τζίρου στον Safari browser). Η εταιρεία, όμως, αποδείχθηκε πως πλήρωσε $8 δισ. στη Samsung μέσα στην τελευταία τετραετία για να βλέπουμε προεγκατεστημένες ορισμένες εφαρμογές της στα Galaxy smartphones και tablets.

Για παράδειγμα, τα Google Assistant, Google Play Store και Google Search είναι οι προεπιλογές, παρά το γεγονός ότι η Samsung έχει τα δικά της αντίστοιχα προϊόντα (π.χ. Bixby και Galaxy Store), ενώ παράλληλα έχει ανοικτές συνεργασίες με τις Meta και Microsoft και κάλλιστα θα μπορούσε να έχει το Bing ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης.

Όπως αποκάλυψε στην κατάθεση του ο James Kolotouros, αντιπρόεδρος του τμήματος Partnerships της Google, οι συσκευές της Samsung είναι υπεύθυνες για πάνω από το 50% του ετήσιου τζίρου που καταγράφει το Google Play Store. Επίσης, αναφέρθηκε και στο Project Banyan για τον διαμοιρασμό του διαφημιστικού τζίρου στους συνεργάτες της, που αποδεικνύεται (από τη δίκη) ότι καταπνίγει τον ανταγωνισμό των third-party καταστημάτων προς όφελος των υπηρεσιών της Google.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή