Πληθώρα νέων οθονών και το πρώτο Enterprise Chromebox από τη Lenovo [IFA 2022]

17


Η Lenovo ανακοίνωσε στην IFA 2022 μια σειρά επιτραπέζιων υπολογιστών και οθονών, σχεδιασμένων ειδικά για τις εξελισσόμενες ανάγκες μιας ολοένα και περισσότερο υβριδικά εργαζόμενης κοινωνίας. Μέσα από την παρουσίαση της πραγματικά εντυπωσιακής gaming οθόνης Lenovo Legion Y32p-30, της νέας γενιάς επαγγελματικών οθονών ThinkVision T32p-30,T34w-30, T24i-30, T32h-30 και S25e-30, καθώς και του πρώτου Google Chrome Enterprise υπολογιστή της Lenovo, του ThinkCentre M60q Chromebox Enterprise, η Lenovo συνεχίζει να ξεδιπλώνει το όραμά της για το άνοιγμα μιας ευφυέστερης τεχνολογίας για όλους. Κάθε μία από τις νέες προτάσεις ωφελεί τόσο τους εσωτερικούς, όσο και τους απομακρυσμένους εργαζομένους.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε φέτος το Φεβρουάριο από την εταιρία δημοσκοπήσεων Gallup, έδειξαν ότι σχεδόν το 42% των Αμερικανών εργαζόταν σε κάποιο βαθμό υβριδικά, ενώ το 39% εργαζόταν αποκλειστικά από το σπίτι. Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός πως το 72% των οργανισμών σε ολόκληρο τον κόσμο είχαν δηλώσει σε πρόσφατη έρευνα της Buffer ότι σχεδιάζουν να επιτρέψουν κάποιας μορφής απομακρυσμένη εργασία σε μόνιμη βάση, καθιστούν σαφές το ότι η απομακρυσμένη εργασία έχει πάψει να θεωρείται η εξαίρεση και αντίθετα θα γίνεται ολοένα και περισσότερο αποδεκτή ως ο κανόνας. Το γεγονός ότι οι άνθρωποι συνεχίζουν να περνούν περισσότερο χρόνο μπροστά στις οθόνες τους, φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για προηγμένα προϊόντα τα οποία προσφέρουν ουσιαστικά οφέλη και δεν στέκονται στις εντυπώσεις. Το νέο χαρτοφυλάκιο της Lenovo εστιάζει δυναμικά σε λειτουργίες που έχουν πάντα στο επίκεντρο την ευεξία του χρήστη, ενισχύοντας την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητά του.

Καθηλωτικό Gaming για έναν Υβριδικό Τρόπο Ζωής – Η Gaming Οθόνη Lenovo Legion Y32p-30

Για όσους δουλεύουν απομακρυσμένα τη μέρα και το ρίχνουν στο gaming τη νύχτα, το νέο Legion Y32p-30 Gaming Monitor, με οθόνη UHD 31,5 ινστών, ρυθμό ανανέωσης στα 144Hz και χρόνο απόκρισης στα 0,2 ms, είναι κατασκευασμένο για εσάς. Η πανίσχυρη αυτή οθόνη, είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να προσφέρει απόλυτα διαυγή εικόνα, απαλλαγμένη από κάθε αλλοίωση, αποδίδοντας κάθε frame αστραπιαία, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να παρακολουθεί άμεσα τη δράση.

Gamers, γραφίστες και δημιουργοί περιεχομένου θα ενθουσιαστούν με τις συναρπαστικές εικόνες στα και τα πλούσια χρώματα που αναδύονται από μια οθόνη που καλύπτει σχεδόν όλη την επιφάνεια του μόνιτορ, απολαμβάνοντας τη σιγουριά που τους παρέχει η πιστοποίηση χαμηλού μπλε φωτισμού Eyesafe 2.0. Καθώς η μέρα παραχωρεί τη θέση της στη νύχτα -και το αντίστροφο- ο αυτόματος αισθητήρας προσαρμογής στο φωτισμό του περιβάλλοντος ρυθμίζει τη φωτεινότητα της οθόνης, για τη βέλτιστη εμπειρία θέασης

Ενισχύοντας μια ήδη συναρπαστική εμπειρία, η οθόνη μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να εκπέμπει φωτισμό RGB κάτω από το εμπρόσθιο bezel, με δυναμικούς παλμούς χρωμάτων, συγχρονισμένους με τη δράση στην οθόνη σε πραγματικό χρόνο, δημιουργώντας έτσι μια αληθινή gaming ατμόσφαιρα, στο σπίτι.

Για τον απόλυτο πολυπράγμονα, οι πολλαπλές θύρες σύνδεσης, μεταξύ των οποίων ένα HDMI hookup και η επιλογή docking μέσω USB-C, επιτρέπουν στους χρήστες να συνδέονται άνετα, να φορτίζουν4 και να μεταφέρουν δεδομένα, μεταξύ φορητών υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων, tablets και κονσολών. Είναι πανεύκολη η μετάβαση από τη μία συσκευή στην επόμενη, απλά με την ενεργοποίηση του διακόπτη KVM, ενώ οι λειτουργίες Picture in Picture (PIP) και Picture By Picture (PBP) τοποθετούν περιεχόμενο από διαφορετικές συσκευές δίπλα-δίπλα, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να κάνουν περισσότερα.

Η συνολική εμπειρία μπορεί να προσαρμοστεί ακόμη περισσότερο μέσα από τις προαιρετικές προτάσεις λογισμικού της Lenovo, συμπεριλαμβανομένου του Lenovo Artery που επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις προβολής, για μία ακόμη πιο προσεγμένη εμπειρία, καθώς και του Lenovo Legion Arena το οποίο συγκεντρώνει όλα τα παιχνίδια του χρήστη από διάφορες πλατφόρμες σε μία κεντρική βιβλιοθήκη, για γρήγορη και εύκολη πρόσβαση.

Νέα Γενιά Απεικόνισης – Νέες Οθόνες ThinkVision (T32p-30, T34w-30, S25e-30, T24i-30, and T32h-30)

H Lenovo εμπλουτίζει την ήδη πλούσια συλλογή οθονών, με την παρουσίαση μιας νέας σειράς προτάσεων, στο πλαίσιο των χαρτοφυλακίων ThinkVision S- και T-series: τις οθόνες ThinkVision T32p-30, T34w-30, S25e-30, T24i-30 και T32h-30. Σχεδιασμένες ειδικά ώστε να υποστηρίζουν τους εργαζομένους κάθε τομέα, μέσα από ένα φάσμα λειτουργιών που μεγιστοποιούν τόσο την παραγωγικότητα όσο και την άνεση, οι οθόνες αυτές έρχονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες της σύγχρονης εργασίας, προσφέροντας παράλληλα ένα πλήθος επιλογών, ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες του καθενός.

Για όσους χρειάζονται μία μεγάλη οθόνη, η νέα ThinkVision T32p-30 προσφέρει άφθονη επιφάνεια εργασίας, μέσα από ένα πάνελ UHD 4K στις 31,5 ίντσες, με δυνατότητα In-Plane Switching (IPS) για βέλτιστη θέαση από οποιαδήποτε γωνία. Χάρη στην εξαιρετική καθαρότητα εικόνας, η οποία υποστηρίζεται από χρωματικό φάσμα 99% sRGB, υψηλό λόγο αντίθεσης και 350 nits φωτεινότητας, οι χρήστες εξασφαλίζουν τη διαύγεια εικόνας που χρειάζονται ώστε να διαχειριστούν εργασίες με υψηλό φόρτο δεδομένων, καθιστώντας παιχνιδάκι την επεξεργασία μεγάλων φύλλων εργασίας, πινάκων με πολλαπλές εικόνες, αλλά και την επεξεργασία περιεχομένου. Χάρη στο σχεδιασμό χωρίς πλαίσιο στις τρεις πλευρές της, αυτή η μεγάλη, επίπεδη οθόνη διευκολύνει τη μετάβαση μεταξύ πολλαπλών εγγράφων και προσφέρει μια απόλυτα ομαλή, περισσότερο παραγωγική εμπειρία θέασης σε περιπτώσεις όπου συνδυάζονται πολλαπλές οθόνες. Για εκείνους που προτιμούν να βλέπουν ακόμη περισσότερα σε κάθε ματιά, η ThinkVision T34w-30 είναι μια καμπύλη οθόνη, με αναλογία θέασης 21:9 και καμπυλότητας 1500R, προσφέροντας μια πανοραμική εμπειρία, με σταθερό μήκος εστίασης σε ολόκληρη την οθόνη.

Είναι άφθονα τα στοιχεία που ενισχύουν την παραγωγικότητα σε ολόκληρη τη σειρά αυτών των οθονών νέας γενιάς. Με στόχο την ακόμη υψηλότερη αποδοτικότητα, και οι δύο οθόνες προσφέρουν τη δυνατότητα σύνδεσης με ένα καλώδιο USB Type-C που λειτουργεί ως ταχυφορτιστής, αποδεσμεύοντας παράλληλα τις υπόλοιπες θύρες -ανάμεσά τους οι: HDMI, DP και Ethernet- για άλλα περιφερειακά και συσκευές. Επιπλέον, η θύρα USB Type-A στην επάνω πλευρά της οθόνης είναι έτοιμη να υποδεχτεί το ThinkVision VoIP Modular Stack, το οποίο ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2022, επιτρέποντας την προσθήκη ασύρματης webcam και/ή σύνδεση μπάρας ήχου, για μια ομαλότατη εμπειρία τηλεδιάσκεψης, από το σπίτι ή το γραφείο. Προκειμένου να περιοριστεί η ακαταστασία από τις διάφορες συσκευές και να προκύψει ένας καθαρότερος χώρος εργασίας, και οι δύο οθόνες διαθέτουν βάση στήριξης κινητού τηλεφώνου ή tablet, ειδική εσοχή για την τακτοποίηση των καλωδίων και συμβατότητα με VESA mount, με λειτουργία γρήγορης αποσύνδεσης για εύκολη αφαίρεση.

Απευθυνόμενη στους χρήστες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, η οθόνη ThinkVision S25e-30 συνδυάζει επιδόσεις, άνεση και αξία σε ένα μεγαλύτερο πάνελ FHD στις 24,5 ίντσες, με ανάλυση 1920×1080, χρωματικό φάσμα 99% sRGB και ρυθμό ανανέωσης στα 75Ηz για ξεκούραστη περιήγηση στο διαδίκτυο. Ο σχεδιασμός της, σχεδόν χωρίς πλαίσιο στις τρεις πλευρές, καθώς και οι πολλαπλές επιλογές συνδεσιμότητας, μέσω VGA, HDMI 1.4 και θύρα εξόδου ήχου των 3,5mm, επιτρέπουν στη ThinkVision S25e-30 να συνδέεται γρήγορα με εξωτερικές συσκευές, μεταξύ των οποίων και πολλαπλές οθόνες, για επιπλέον παραγωγικότητα.

Διαθέτοντας στοιχεία της ίδιας, ανανεωμένης, σχεδιαστικής φιλοσοφίας όπως και οι υπόλοιπες οθόνες που ανακοινώθηκαν σήμερα, οι νέες ThinkVision T24i-30 και T32h-30 ολοκληρώνουν αυτό το πλήρες χαρτοφυλάκιο νέων οθονών. Ικανή να υποδεχτεί πολλαπλές συνδεδεμένες συσκευές και περιφερειακά, η νέας γενιάς Thinkvision T24i-30 διαθέτει FHD πάνελ 23,8 ιντσών με IPS για ευρεία επιφάνεια θέασης, ενώ παρέχει πλήθος επιλογών συνδεσιμότητας, μεταξύ των οποίων θύρες VGA, HDMI, DP καθώς και κόμβο USB τεσσάρων θέσεων. Εξαιρετική για καθημερινή εργασία, η ThinkVision T32h-30 διαθέτει πάνελ QHD 31,5 ιντσών με θύρα Ethernet RJ45 για βελτιωμένη ασφάλεια δικτύου, καθώς και δυνατότητα σύνδεσης μέσω USB-C, προσφέροντας αποδοτική σύνδεση μέσω ενός και μόνο καλωδίου.

Ανθρωποκεντρικός Σχεδιασμός στις Οθόνες Lenovo Legion και Thinkvision

Από την προστασία των ματιών και την εργονομία, μέχρι τη χρήση ανακυκλώσιμων συσκευασιών, οι βελτιώσεις που χαρακτηρίζουν αυτές τις οθόνες έρχονται να υπογραμμίσουν την έμφαση που αποδίδει η Lenovo στον προσεκτικό σχεδιασμό, τόσο για τον άνθρωπο όσο και τον πλανήτη. Κάθε μία από τις οθόνες αυτές κατασκευάζεται με 85% ανακυκλωμένο υλικό (PCC) στο bezel, το πίσω κάλυμμα, τη βάση και το κάλυμμα της βάσης, ενώ αποστέλλεται μέσα σε συσκευασία σχεδιασμένη να συμβάλει στη στήριξη του περιβάλλοντος. Προκειμένου να καλυφτούν οι ανάγκες που προκύπτουν από τον αυξημένο χρόνο μπροστά στην οθόνη, ενσωματώνεται τεχνολογία φυσικά χαμηλού μπλε φωτός, βοηθώντας έτσι να αποτραπεί η κόπωση των ματιών, περιορίζοντας τις επιβλαβείς εκπομπές μπλε φωτός, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα των χρωμάτων.

Ένα νέο στοιχείο σε αυτή τη γενιά οθονών, αποτέλεσμα των προτάσεων που συγκεντρώσαμε από τους καταναλωτές, είναι το πλήκτρο πλοήγησης πολλαπλών λειτουργιών, το οποίο είναι βολικά τοποθετημένο χαμηλά στην πίσω πλευρά της οθόνης, επιτρέποντας στους χρήστες να προσαρμόζουν εύκολα τις ρυθμίσεις της οθόνης από ένα σημείο, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν πολλαπλά πλήκτρα. Κάθε οθόνη διαθέτει επίσης βάσεις οι οποίες στρέφονται εύκολα προς τα εμπρός και πίσω, έτσι ώστε οι χρήστες να επιλέγουν την ιδανική γωνία θέασης. Εκτός αυτού, οι νέες οθόνες ThinkVision T-series και η Lenovo Legion Y32p-30 περιλαμβάνουν εργονομικά προηγμένες βάσεις οι οποίες επιπλέον περιστρέφονται και μετακινούνται προς τα πάνω και κάτω, προσφέροντας στους χρήστες την ευελιξία να τις προσαρμόσουν σε εκείνη τη θέση που τους εξυπηρετεί καλύτερα.

Σε περίπτωση που χρειαστεί τεχνική βοήθεια, οι εταιρίες έχουν επίσης τη δυνατότητα αγοράς του πακέτου Lenovo Premier Support για τις οθόνες ThinkVision, μιας προηγμένου επιπέδου λύσης υποστήριξης υλικού και λογισμικού, σχεδιασμένης να καλύπτει τις ανάγκες των επαγγελματικών πελατών της Lenovo, απομακρυσμένα.

Παραγωγικότητα Προσαρμοσμένη για το Cloud – Το ThinkCentre M60q Chromebox Enterprise

Σχεδιασμένο για τους σύγχρονους εργαζομένους, το ThinkCentre M60q Chromebox Enterprise έρχεται να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο μικρών επιτραπέζιων υπολογιστών της Lenovo, προσφέροντας την υπολογιστική ισχύ του ChromeOS μέσα σε ένα συμπαγές, αλλά ευέλικτο, σασί. Με δυνατότητα εύκολης τοποθέτησης στην πίσω πλευρά οθονών, σε τοίχους ή ακόμη και σε τροχήλατες βάσεις, εκεί όπου απαιτείται μια περισσότερο φορητή εμπειρία εντός των χώρων του γραφείου, αυτή η μικρή αλλά ευέλικτη συσκευή κρύβει πολλές εκπλήξεις.

Αξιοποιώντας τη δύναμη των έως και 12ης Γενιάς επεξεργαστών Intel Core i5, του ασφαλούς λειτουργικού συστήματος ChromeOS, της ενσωμάτωσης εικονικών desktop υποδομών (VDI) και με δυνατότητα υποστήριξης έως και τεσσάρων οθονών, το ThinkCentre M60q Chromebox Enterprise είναι ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει παραγωγικότητα, αντιμέτωπο με βαρύ φορτίο εργασίας, είτε στο γραφείο, είτε σε κάποιο εκθεσιακό περίπτερο ή ακόμη και απομακρυσμένα. Οι χρήστες θα είναι σε θέση να κάνουν περισσότερα, χάρη στη λειτουργία ταχείας εκκίνησης, τη γρήγορη συνδεσιμότητα με πρωτόκολλο Wi-Fi 6E αλλά και την απόλυτα ομαλή πρόσβαση σε εφαρμογές εργασίας και τηλεδιάσκεψης.

Ως συσκευή Chromebox Enterprise, αυτός ο επιτραπέζιος υπολογιστής επιτρέπει στις ομάδες IT να αναπτύσσουν ευκολότερα, να διασφαλίζουν καλύτερα και να διαχειρίζονται απρόσκοπτα το χώρο εργασίας τους στο cloud από οπουδήποτε. Εκτός αυτού, χωρίς την ανάγκη για απεικόνιση, η ενεργοποίηση νέων συσκευών με μηδενικές επαφές μπορεί να πραγματοποιηθεί γρήγορα και απομακρυσμένα, ούτως ώστε να μπαίνουν σε λειτουργία νέες συσκευές, οπουδήποτε και αν βρίσκονται, καθιστώντας το Chromebox Enterprise μια εξαιρετική λύση για κάλυψη αναγκών ψηφιακής σήμανσης, σε περιβάλλοντα πρώτης γραμμής, όπως στον τομέα της υγείας και τα τηλεφωνικά κέντρα ή ακόμη και για εργαζομένους σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Οι οργανισμοί που δεν απαιτούν αυτές τις ειδικές λειτουργίες ή το συγχρονισμό συσκευών μπορούν εναλλακτικά να στραφούν στο ThinkCentre M60q Chromebox, μια πανομοιότυπη πρόταση, με μόνη εξαίρεση τη διαχείριση μέσω Google Chromebook Enterprise Upgrade.

Συνδυάζοντας το Lenovo ThinkShield και το chip ασφαλείας Titan C, σχεδιασμένο από τη Google, το ThinkCentre M60q Chromebox Enterprise προσφέρει μια πλήρη, ενισχυμένη εμπειρία ασφαλείας, με επιπρόσθετα στοιχεία, όπως ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο, sandboxing, κρυπτογράφηση δεδομένων και έναρξη λειτουργίας μετά από επιβεβαίωση του δικαιώματος πρόσβασης στη συσκευή, για επιπρόσθετη σιγουριά, όπου αυτό απαιτείται. Επιπλέον, οι τακτικές αναβαθμίσεις λογισμικού και ασφαλείας πραγματοποιούνται αυτόματα και διακριτικά, χωρίς να παρεμβαίνουν στην εργασία του χρήστη, ελαχιστοποιώντας τις περισπάσεις. Οι οργανισμοί μπορούν να περιορίσουν περαιτέρω την απώλεια χρόνου, σε περίπτωση που προκύψει κάποιο ζήτημα, με την προσθήκη του πακέτου Lenovo Premier Support. Πέρα από την αποκατάσταση των όποιων αστοχιών, αυτή η προηγμένη υπηρεσία υποστήριξης μπορεί να παράσχει ακόμη και αντικατάσταση υλικού μέσα στην επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Όλα τα προϊόντα που ανακοινώθηκαν σήμερα μπορούν να αγοραστούν στο πλαίσιο του Lenovo TruScale Device, ως Υπηρεσία (DaaS), προκειμένου να προσφέρουν στους εργαζομένους την εμπειρία χρήσης που επιθυμούν και την υποστήριξη που χρειάζονται με τις νέες τεχνολογίες, λογισμικό και υπηρεσίες, ως ένα ολοκληρωμένο συμβόλαιο. Η υπηρεσία TruScale DaaS παρέχει στους οργανισμούς την ευελιξία να προσαρμόσουν τις ΙΤ δυνατότητές τους σύμφωνα με τις εξελισσόμενες επιχειρηματικές τους ανάγκες, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται οι εργαζόμενοί τους.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή